Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2022-06-06 16:44:53 +0300 Всичко се променя след като станете родител. Втора бременност – дали е по-различна от първата?

Втора бременност – дали е по-различна от първата?

Втора бременност – дали е по-различна от първата? 470 900
Всичко се променя след като станете родител.

Сънят ви е намален наполовина, ядете изправени и вероятно понякога не сте сигурни кой ден от седмицата е. И точно, когато си помислите, че сте овладели цялата тази ситуация, идва бебе номер две и животът става още по-интересен.

Ако се подготвяте за второ си дете, сигурно се чудите как ще се промени животът ви или дали изобщо ще се промени. Как ще се чувствате и по-различно ли ще е от първия път.

Ето няколко разлики между първата и втората бременност:

  1. С първата си бременност повечето жени не знаят кога всъщност ще се „почувстват“ бременни. Но тъй като вече сте професионалист, вие сте по-способни да разпознаете някои ранни симптоми на бременността. Имайте предвид, че симптомите може да са различни от първата ви бременност, дори ако очаквате същия пол като първото си дете.
  2. Така например мускулите на корема и матката вече са се разтегнали и са по-отпуснати спрямо при първата ви бременност, коремът ви ще си проличи по-рано, отколкото при първото ви бебе.
  3. Вероятно е и коремните мускули да не са толкова силни и стегнати, колкото по време на първата ви бременност, така че да не могат да поддържат бебето така добре, както направиха първия път. Поради това сега може да носите бебето си малко по-ниско.
  4. Още веднъж можете да благодарите на разтегнатите си коремни мускули , защото може да започнете да усещате как бебето ви се движи още около 16-а седмица или дори по-рано. Освен това вече сте усещали как бебето ви се движи, така че сте по-наясно какво е усещането, когато то рита.
  5. Контракциите на Бракстън Хикс са по-чести. Тъй като тялото ви вече е изпитвало истински контракции, то може да разпознае контракциите на Бракстън Хикс по-лесно и да избегнете излишните притеснения.

Независимо дали имате бебе, малко дете или юноша, имате допълнителен човек, с когото да споделите вълнуващата новина! Ако първото ви дете е около 2-3 годишно, може да е предизвикателство да намерите начин да му обясните. Позволете му да сподели вълнението и да отпразнува това приключение заедно с вас.

Насладете се на втората си бременност със спокойствието, което ви дава опита и споделените с първото би дете емоции.

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори