Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2021-11-12 14:19:03 +0200 Като производители на най-чистите бебешки кърпички в света, WaterWipes винаги са поставяли бебешката кожа на първо място. WaterWipes са вече 100% биоразградими

WaterWipes са вече 100% биоразградими

WaterWipes са вече 100% биоразградими 470 900
Като производители на най-чистите бебешки кърпички в света, WaterWipes винаги са поставяли бебешката кожа на първо място.

Сега, с техните НОВИ 100% биоразградими кърпички, родителите вече не трябва да избират между това, което е най-добро за кожата на техните бебета, и това, което е най-добре за планетата.

WaterWipes биоразградими кърпички са направени от 100% вискоза, която НЕ съдържа пластмаса. Копринено меки, здрави и ултра-абсорбиращи, новите им почистващи бебешки кърпички на растителна основа осигуряват нежно и ефективно почистване без да се късат, така че да може да почиствате и преобувате бебето си с увереност.

 

Все още толкова чисти и деликатни към най-чувствителната кожа, но сега много по-щадящи към околната среда.

Какво означава „биоразградими“ и могат ли да се изхвърлят в тоалетната биоразградимите кърпички?

Отидете до местния супермаркет и ще намерите изобилие от бебешки продукти с етикет „биоразградими“, но какво всъщност означава това? И как се различава от другите екологични термини като компостируеми и рециклируеми? 

 

Какво означава биоразградимо?

Когато дадено вещество или предмет е биоразградимo, тo може да бъде разградено по естествен начин в природата под влияние на температура, слънчева светлина или микроорганизми. За да бъде сертифициран един продукт като биоразградим, той трябва да се разложи на естествени елементи в разумно кратък период от време – обикновено под една година (При новите 100% биоразградими WaterWipes този период е 12 седмици).

 

Какво е биоразградима пластмаса?

Въпреки че повечето неща в крайна сметка ще се разградят в природата, на някои им отнема много повече време в сравнение с други. Кърпичка, направена от хартия ще се разложи например за две до четири седмици, но разграждането на пластмасова бутилка, направена от петролни продукти, може да отнеме повече от 450 години.

При биоразградимите пластмаси може да отнеме само три до шест месеца, за да се разградят напълно – ако условията са подходящи. Изработени предимно от растителни източници, те са предназначени да се разпаднат бързо, когато са в контакт с микроорганизми, за да намалят замърсяването в природата.

 

Биоразградим, компостируем, рециклируем – разликите

  • Биоразградим означава, че материалът може да бъде разграден в природата с помощта на микроорганизми като бактерии или гъбички, или чрез някакъв биологичен процес.
  • Компостируем  процесът на разграждане на органичните отпадъци чрез микробно разграждане с цел евентуално повторно използване (например компост).
  • Рециклируеми – рециклирането е процес на възстановяване на материал от отпадъци и превръщането му в нови продукти.

 

Биоразградимите кърпички за бебета изхвърлят ли се в канализацията?

Изхвърлянето на бебешки мокри кърпички, дори и биоразградими в тоалетната е забранено. Те се разлагат дълго време в канализацията и следователно запушват тръбите.

 

Как трябва да се изхвърлят биоразградимите продукти?

Биоразградимите продукти са предназначени да се разграждат в сметището, където налице са много микроорганизми, затова трябва да се изхвърлят заедно с обикновените битови отпадъци.

 

Биоразградими ли са продуктите на WaterWipes?

Да, от 2021 г. бебешките кърпички WaterWipes вече са направени от 100% вискоза, биоразградими материали, така че те са 100% биоразградими. WaterWipes са подходящи за почистване на деликатната бебешка кожа и са създадени с грижа към природата.

 

Същата чистота, същото качество, сега 100%  биоразградими.

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори