Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2022-02-28 09:47:48 +0200 Често се обръщаме за помощ едва когато се сблъскаме с даден проблем. Уебинар „Как да НЕ отгледаме злоядо дете?“

Уебинар „Как да НЕ отгледаме злоядо дете?“

Уебинар „Как да НЕ отгледаме злоядо дете?“ 470 900
Често се обръщаме за помощ едва когато се сблъскаме с даден проблем.

Често се обръщаме за помощ едва когато се сблъскаме с даден проблем. Но колко тревоги, безсънни нощи и нерви бихме си спестили, ако разполагахме с нужното знание, за да повлияем на ситуацията преди да ни се е „качила на главата“? 

В този уебинар за родители ще си поговорим за превенцията на „злоядото“ поведение в ранна възраст и ще обсъдим различни стратегии за организиране на храненето на детето по начин, насърчаващ:

  • формирането на позитивно отношение към храната; 
  • насърчаване на развиващата се самостоятелност; 
  • кооперативността;
  • удоволствието от храненето;
  • и не на последно място – спокойствието на родителите.

Ще разгледаме и какви биха могли да бъдат причините за наличие на трудности с храненето в ранна възраст – кога говорим за поведенчески проблем, в кои случаи затруднението е свързано със сензорните преживявания на детето, както и кои са индикаторите, че е добре да се консултираме с медицински специалист.

След уебинара участниците ще получат по мейл и специално изготвен информационен материал, съдържащ практически насоки, които родителите могат да използват в ежедневието на децата си. 

 

За водещия:

Маргарита Габровска e логопед и специалист по ранна детска интервенция в Център за детско развитие „Малки чудеса“, член на Европейската асоциация по ранна детска интервенция. Заедно с над 10-годишен терапевтичен опит в областта на ранното детско развиетие, Маргарита има и докторска степен по Философия (Етика) и е силно ангажирана с проблеми от областта на етиката на грижата, което оказва и пряко въздействие и върху терапевтичния й подход при работа с деца в ранна възраст и техните семейства. Разглеждайки храненето като значима част от процеса на общуване и въздействие върху развиващата се детска личност, тя поставя силен акцент не просто върху „механиката“ на храненето, а върху общуването родител – дете в контекста на храненето, правилата в семейството и съхранението на детското достойнство.

 

За събитието:

Дата на провеждане: 8 март от 10 ч.
Продължителност: 2 часа
Цена: 20 лв.
Къде: Google Meet

 

Записване:

За да вземете участие в уебинара е нужно да се запишете във формата по-долу и да преведете таксата за участие с основание „Уебинар 8.03.2022 г.“ по банковата сметка на Фондация „Нашите недоносени деца“. След превода на сумата, молим да ни изпратите мейл на office@premature-bg.com с копие/ снимка от платежното нареждане, а ние ще Ви изпратим линк към събитието.

Банкови данни:
Фондация „Нашите недоносени деца“
Уникредит Булбанк
IBAN BG24UNCR70001520702588
BIC: UNCRBGSF

 

Може да се регистрирате за събитието тук.

Коментари

Neutral avatar

Нашите спонсори

Нашите партньори