Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2022-08-16 17:14:33 +0300 Почти нищо не е толкова магнетично, колкото бременното коремче. Бъдещата майка постоянно има нужда да гали коремчето си и сякаш е трудно да държи ръцете си далеч от него. Защо сякаш всички искат да докоснат бременното ти коремче?

Защо сякаш всички искат да докоснат бременното ти коремче?

Защо сякаш всички искат да докоснат бременното ти коремче? 470 900
Почти нищо не е толкова магнетично, колкото бременното коремче. Бъдещата майка постоянно има нужда да гали коремчето си и сякаш е трудно да държи ръцете си далеч от него.

А както всяка бременна жена може да потвърди – за останалите важи същото.

 

Също така, на всяка бременна жена ѝ се е случвало член на семейството, приятел, колега или познат да постави ръката си на корема ѝ, сякаш това е най-нормалното нещо на света.

 

И всеки път това действие е странно.

 

Жените имат различна усещане и отговор към интереса към бременното им коремче, разбира се. Някои намират за сладко и приятно, когато близки и приятели искат да го погалят, а други изпитват истински дискомфорт от действието.

 

Но защо всъщност хората искат да докоснат бременното ви коремче?

 

Хората имат дълбоко заложена нужда от общност и общуване. А докосването е един от основните начини за комуникация. Хората се свързват чрез докосване. Например, когато наш приятел е разстроен, ние инстинктивно протягаме ръка, за да го утешим с докосване или потупване по рамото. Целуваме нашия партньор и дете, за да им покажем колко много ги обичаме. Докосването комуникира по начин, по който езикът не умее.

 

Повечето хора дори не усещат, че протягат ръка към корема на бременна жена. Желанието да докоснем бременното коремче е начин за предаване на всички емоции, които възникват, когато видим бременна жена – вълнение, надежда, щастие и желание да защитим новия живот.

 

Разбира се, това не означава, че е нормално и желателно коремчето на бъдещата мама да бъде докосвано постоянно и без нейно съгласие.

 

Защо? Защото това е нейното тяло и всеки нежелан опит за докосване е груба намеса в личното пространство. Само защото в тялото на жената расте нов живот, нов член на семейството, който всички толкова нетърпеливо очакват, не означава, че тялото спира да ѝ принадлежи.

 

Никой никога не трябва да си позволява да докосва тялото ви без ваше разрешение, когато не сте бременна – правилото остава без промяна и когато сте бременна.

 

Ако цялото внимание към коремчето ви ви радва – чудесно,  но не се насилвайте да оставяте хората, макар и близки и обичани от вас, да ви докосват, ако това наистина не ви е приятно.

 

Така че, прекрасни бъдещи майки, бъдете подготвени за импулсите на всички около вас да докосват и галят коремчето ви в знак на умиление, загриженост и радост, но не забравяйте, че вашето усещане за приемане или отхвърляне на този акт е напълно валидно и другите трябва да се съобразят с него.

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори