Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-04-11 14:30:09 +0300 При тях рискът от наднормено тегло е по-малък. Децата с брат или сестра са по-слаби

Децата с брат или сестра са по-слаби

Децата с брат или сестра са по-слаби 470 900
При тях рискът от наднормено тегло е по-малък.

Въпреки че ни наричат с измислени имена, дърпат ни за косите, крадат ни играчките, се оказва, че братята и сестрите са... полезни за здравето ни!

Раждането на бебе в семейството, особено когато по-голямото дете е на 2-4 години, спомага за по-ниския индекс на телесната маса до достигане на 6-годишна възраст, показва ново проучване.

И обратното – тези деца, които нямат брат или сестра, са три пъти по-податливи към наднормено тегло.

Според проучването родителите често, несъзнателно, променят хранителния режим на по-голямото си дете покрай появата на бебето. Освен това детето започва да прекарва по-голямата част от времето си в игри, вместо в статично гледане на телевизия, например.

Изследователите са включили в проучването си 697 деца от различни райони на САЩ.

Водещият автор д-р Джули Лърненг, педиатър в Университетската детска болница в Мичиган, обяснява:

„Проучването показва, че ако имате по-малки брат или сестра в сравнение с по-големи или никакви, рискът от наднормено тегло спада значително“.

Тъй като децата започват да оформят по-дългосрочни хранителни навици около третата си годинка, раждането на бебе в този период и, респективно, промяната на хранителния режим в семейството, може да има изключително важно въздействие.

Освен това децата започват да играят по-активно и ограничават времето си пред екраните, когато имат „постоянно“ другарче вкъщи. А както знаем, движението е сред основните начини за превенция на затлъстяването.


Източник: dailymail.co.uk

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори