Кои сме ние

Babyspace.bg е до родителите на всяка стъпка от развитието и възпитанието на детето им, от момента на зачеването през цялото детството, с информация и съвети от специалисти, водещи лекари и авторитетни научни институции. Нашата мисия е да помагаме на бъдещите и настоящи родители в една дигитална ера, когато да си правилно информиран е само на един клик разстояние.

Като знаем, майчинството и бащинството са взискателни професии - по 24 часа, 7 дни в седмицата, затова сме предоставили над 5000 статии с полезна информация - за фертилитета, бременността, детството, здравето, грижите и възпитанието.

Освен това, в babyspace.bg читателите ще намерят полезни инструменти, персонализирано съдържание и ежедневни новини за бременността и детето в България и света, културни новини, книги и интервюта с автори, хора на изкуството и майки, които говорят за собствения си опит в майчинството.

Сайтът е посветен на 6 основни етапа от живота на семейството:

  • Зачеване, бременност и раждане
  • Бебето 
  • Малкото дете от 1- до 3-годишна възраст
  • Детето от 4 до 12 години
  • Родителството

Основните ни рубрики са посветени на здравето и здравните проблеми, профилактиката, храненето, психологията, сигурността, развитието, възпитанието, книжките за деца и събитията за родители. 

Регистрираните потребители получават персонализирано съдържание според профила си - съвети за зачеване, информация за бременността, практически съвети за отглеждането на детето според възрастта. Бременните дами получават също така персонализиран нюзлетър за бременността по седмици, а новите майки - за развитието на бебето по месеци. 

Радваме се на постоянно нарастваща аудитория - над 200 000 уникални посетители на уебсайта, а публикациите ни във Facebook достигат до над 430 000 души. 

 

А за да отговорим на повечето въпроси свързани със здравето и развитието на бебето, през 2017г. създадохме мобилно приложение, специално предназначено за настоящи и бъдещи майки – Здравния справочник на Babyspace „Здраве и дете“. То бе разработено с подкрепата и сътрудничеството на акушерките и медицинските специалисти от Българската асоциация на специалистите по здравни грижи (БАПЗГ), за да гарантираме, че съдържанието му съответства на практиката за качествени здравни грижи, предоставяни у нас. Мобилното приложение "Здраве и дете" в продължение на 4 години предоставяше лесен и бърз достъп до систематизирана информация на различни теми - най-важното за кърменето и развитието на бебето през първите 12 месеца, основните детски болести, а също и съвети за безопасност и грижа у дома, заедно с контактите на всички спешни центрове в страната! През 2021 приложението бе свалено, за да даде път на други иновации, но все още е активно за всички майки, които са го инсталирали на телефоните си.


Нашите спонсори

Нашите партньори