Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2020-11-25 16:40:37 +0200 Бебетата са изключително чувствителни към промените в температурата и затова понякога е сложно за родителите да постигнат идеалния баланс докато се опитват да поддържат оптимална температура за бебето. Как да облечем бебето през зимата, за да избегнем претопляне?

Как да облечем бебето през зимата, за да избегнем претопляне?

Как да облечем бебето през зимата, за да избегнем претопляне? 470 900
Бебетата са изключително чувствителни към промените в температурата и затова понякога е сложно за родителите да постигнат идеалния баланс докато се опитват да поддържат оптимална температура за бебето

Препоръчително е да се избягва бебетата да бъдат обличани в много слоеве дрехи, но заобикалящата ги среда и активността им са основен фактор при определяне начина на обличане, за да сме сигурни, че ще осигурим необходимата топлина на детето. За да ви помогнем през тези по-студени месеци, ето няколко полезни съвета за поддържане на комфорта на бебето през зимата, без опасност от прегряване.

1. Сложете един допълнителен слой дрехи, когато излизате на разходка

Когато излизате на разходка с бебето в по-студено време, изключително важно е да му осигурите необходимото количество топлина. Сега е моментът да използвате всички онези сладки ръкавички, ботушки, шапки и зимни дрешки, които сте купили или сте получили като подарък. Препоръчително е да обличате бебето поне с още един слой дрехи, спрямо дрехите, които вие самите бихте облекли при студено време.

Много е важно да не се страхувате да извеждате мъничето си навън, дори когато времето е по-хладно – свежият въздух е полезен и за двама ви, стига да подсигурите, че ще му е достатъчно топло в дрехите, които сте приготвили за излизането! Ако забележите, че бебето трепери, има посиняване на устните или носа, наложително е да го приберете възможно най-бързо, тъй като това са показатели, че му е твърде студено.

2. Съблечете част от дрешките на детето в колата

Препоръчително е да сваляте якето или бебешкия космонавт от детето докато са в колата. Тези дебели слоеве дрехи има вероятност да причинят прегряване, така че е хубаво да се избягват. При студените зимни температури облечете вашето мъниче с по-дебела блуза или тънко яке по време на пътуването с кола. Когато температурите са малко по-меки може да използвате тънко одеяло, което лесно да бъде заменено от по-топла дреха, когато излизате от превозното средство.

3. Не прекалявайте с броя на дрехите, когато сте у дома

В стремежа си да сте сигурни, че на вашето бебе му е достатъчно топло през зимата, запомнете, че е важно да не го обличате с твърде много дрехи докато си играе на закрито. Правилото за един допълнителен слой дрехи спрямо тези, които вие носите продължава да е в сила. Следете температурата му. Ако детето изглежда тревожно или развълнувано, или започва да се изпотява, това са ключови индикатори, че му е прекалено топло. Докоснете пръстите на краката или коремчето, за да имате най-точна представа за температурата на бебето.

4. Пазете детето сухо, когато играе навън

Играта в снега е вълнуващо и забавно преживяване за всяко бебе, особено ако това е първият му досег със снега! Прекрасно е да му позволите да се наслади на приключението, но е също толкова важно да поддържате бебето сухо по време на снежните игри. За да осигурите това, облечете му водоустойчиво яке и панталон или водоустойчив костюм за сняг, както и водоустойчиви ръкавици, за да предотвратите прекаленото изстудяване на ръцете

5. Внимавайте да не претоплите бебето по време на сън

Знаем, че се тревожите дали на бебето му е достатъчно топло през нощта, но е изключително важно да не поставяте допълнителни одеяла в креватчето, тъй като те са предпоставка не само за прегряване, но и за задушаване на детето. Температурата в стаята на бебето през нощта трябва да бъде между 16 ° C и 20 ° C, като оптималната температура е 18 ° C. Инвестирането в стаен термометър ще ви позволи да следите температурата и да сте сигурни, че стаята е достатъчно топла, за да се чувства комфортно спящото мъниче. Пижамките от една част и спалните чували без ръкавчета са чудесни за осигуряване на топлина на бебето, без опасност от прегряване.

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори