Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-03-28 13:49:43 +0300 Все повече жени планират ражданията си през по-топлите месеци. Ражданията през лятото се увеличават

Ражданията през лятото се увеличават

Ражданията през лятото се увеличават 470 900
Все повече жени планират ражданията си през по-топлите месеци.

Младите майки все по-често избират да родят първото си дете през пролетните и летните месеци. По-малко са бебетата, родени между ноември и март за сметка на тези, появили се на бял свят между юни и септември, според изследване на Оксфордския университет.

По-младите жени, както и тези, живеещи в райони с по-сурови зимни условия, предпочитат да дадат живот на децата си през първата половина на годината, когато новородените се радват на по-добро здравословно състояние, твърдят учените.

"За първи път откритията ни показват, че майките действително планират времето от годината, в което да родят. Жените съзнателно избират като "по-добри сезони за раждане" пролетта и лятото", коментира д-р Климент Куинтана-Домек.

Екипът, в който са били включени и учени от Университета в Съри, е открил също, че работната позиция на жените също е определящ фактор при взимането на решения. Майките, които са заети в сферата на образованието например, предпочитат пролетните и летните раждания, когато разполагат с повече почивни дни. 

За да достигнат до изводите си, учените са анализирали данни за ражданията в САЩ от последните 8 години.


Източник: dailymail.co.uk
 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори