Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-05-25 10:19:37 +0300 Диагнозата се поставя на базата на изследвания на кръвта и урината. Диабет по време на бременността

Диабет по време на бременността

Диабет по време на бременността 470 900
Диагнозата се поставя на базата на изследвания на кръвта и урината.

Тялото на бъдещата майка изисква допълнителни количества инсулин, за да покрие нуждите на плода, особено от средата на бременността до края.

Вероятно поради влияние на хормоните върху плацентата, при някои бременни жени инсулинът не се произвежда в достатъчно количество, което води до появата на диабет.

Класическите симптоми на диабета по време на бременността са силна жажда, често уриниране и загуба на тегло. Диагнозата се поставя на базата на изследвания на кръвта и урината.

Предразположението към диабет по време на бременността се увеличава, когато:

 - е родила едро бебе (над 4 килограма) при предходна бременност;

 - има история с предразположение към аборти, преждевременно или мъртво раждане;

 - има прекомерно тегло, прееклампсия или високо кръвно налягане;

 - има роднини с диабет.

Лечение

Диабетът се следи редовно през цялото време на бременността. Със строга диета, която лекарят ще ви препоръча, стойностите на глюкозата (захарта) в кръвта трябва да се поддържат във физиологични граници, намалявайки до минимум опасността за майката и бебето.

Бъдещата майка трябва да ограничи мазнините и захарта и да увеличи въглехидратите – тестените изделия, картофите, фибрите. Храненията трябва да са малки като количество, но чести, без да се пропуска дори едно хранене.

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори