Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2018-04-05 11:36:33 +0300 Лесна техника, която спестява цапането и миенето на съдове! Как да боядисаме яйца... с ориз?

Как да боядисаме яйца... с ориз?

Как да боядисаме яйца... с ориз? 470 900
Лесна техника, която спестява цапането и миенето на съдове!

Традицията повелява яйцата за Великден да се боядисат на Велики четвъртък или Велика събота, а първото яйце винаги се шари в червено. С него се натъркват бузите и челата на всички вкъщи, за да бъдат здрави през цялата година.

 

На пазара има различни бои, специално за боядисване на яйца. Подобно на боите за хранителни продукти, те не съдържат вредни оцветители. Можеш да намериш бои с различни ефекти - от класическите наситени цветове до пастелни, с мраморен или седефен ефект, с кристали, а можеш да пробваш и различни техники на оцветяване. Освен познатите ни още от детсвото варианти за шарене с разтопен восък или листа, тревички и стар чорапогащник, интернет днес позволява да се запознаеш и ескпериментираш с най-различни техники от цял свят.

 

Предлагаме ти един изключително лесен начин за боядисване на яйцата, който популяризира Мишел от блога Crafty Morning. Мишел е майка на 2 деца и обича творческите занимания с минимална ангажираност. С тази техника за боядисване на яйца пък ще минимизираш цапането на съдове, а дори не е необходимо да подгряваш литри вода.

 

 

Всичко което ти трябва е:

  • пакет (или два) ориз
  • торбички - за фризер или ziplock
  • боя за яйца - течна или ако е суха - малко вода за разтваряне
  • твърдосварени яйца (още топли)
  • лъжица

 

Изсипи една чаша ориз във всяка торбичка, след което добави 7-10 капки от боята (на една торбичка - 1 цвят боя). Разбъркай хубаво с лъжицата и сложи вътре едно яйце. Дай на децата да го раздрусат хубаво (като внимават яйцето да остане цяло), така че оризът да го покрие отвсякъде. Извади с помощта на лъжицата или гумена ръкавица (за да не се цапаш). Яйцата могат да станат и разхоцветни като първо ги боядисате в един цвят, а след това го преместите в друга торбичка. За да не избледнява боята, след 1-2 яйца добавяй по няколко капки боя към ориза. 

 

 

Ако искаш да разнообразиш сладките идеи за Великден, и освен козунаци да поднесеш нещо красиво и забавно, виж тези невероятни идеи за великденски мъфини!

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори