Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2022-04-11 14:40:28 +0300 Започнахте ли подготовката за Великден? Събрахме пет от любимите ни творчески идеи за празнуване на великденските празници, от боядисване на яйца до създаването на пинята! 5 идеи за подготовка за Великден с деца

5 идеи за подготовка за Великден с деца

5 идеи за подготовка за Великден с деца 470 900
Започнахте ли подготовката за Великден? Събрахме пет от любимите ни творчески идеи за празнуване на великденските празници, от боядисване на яйца до създаването на пинята!

 

 

1. Боядисване на великденски яйца

Обичаят на Велики четвъртък е познат на всички ни и сме сигурни, че всички си спомняме с любов и носталгия дните, когато сме боядисвали яйцата с родителите си. Защо не разнообразите тази година с нови идеи? Например, можете да украсите яйцата в различни животински шарки – като леопардова или тигрова окраска, или да имитира корубата на костенурка?

 

2. Украсете великденските кошници

Добре, тази идея не е много иновативна, но нека бъдем честни: Декорирането на великденски кошници е фантастично сезонно хоби! Малко лепило, малко картон, стикери и може би малко брокат са единствените съставки, които ще ви трябват, за да направите вълшебна великденска кошница. Позволете на вашите деца да оцветяват, изрязват и лепят и да създадат своя собствена украса за великденските кошници. Насърчете ги да ги направят наистина по своя идея!

 

3. Засадете бонбони

Създайте нов великденски обичай у дома! Кажете на децата, че от великденските бонбони могат да растат близалки. Повярвайте ни, няма начин да не искат да го видят с очите си. Подгответе се предварително с необходимите материали (бонбони в станиол, близалки) и им помогнете да засадят малко бонбони в саксия. На следващия ден, преди да се събудят, заменете бонбоните с близалки и просто гледайте как ще изпаднат във възторг от резултата!

 

4.Изпечете великденски козунаци

Нима може да дойде Великден без да се разнася изкусителният аромат на топъл козунак у дома? В интернет има безброй рецепти, но вероятно вече имате своята традиционна семейна рецепта, наследена от някоя баба! И така, време ли е да предадете това знание на децата си? Да!

 

5. Напълнете зайче пинята

Сега, когато децата са в къщата в продължение на много часове, те имат много енергия за освобождаване. И, разбира се, бихте предпочели да счупите висяща пинята с пръчка, отколкото буркан, нали? Разбира се, детето също предпочита това, тъй като ще бъде възнаградено с планина от бонбони! Ако имате достатъчно търпение, можете да си направите пинятата сами с малко папие-маше и картон или да закупите празна пинята, която да напълните у дома. За да е пълно великденското настроение, напълнете пинятата си с великденски вкусотии, като например шоколадови яйца и зайчета!

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори