Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-10-19 15:09:22 +0300 И вие, и детето ви ще сте много по-щастливи, ако започнете да му позволявате да прави тези няколко неща! 3 неща, които да позволим на малкото дете

3 неща, които да позволим на малкото дете

3 неща, които да позволим на малкото дете 470 900
И вие, и детето ви ще сте много по-щастливи, ако започнете да му позволявате да прави тези няколко неща!
  1. Да цапа. Някои деца обичат да рисуват, други да разхвърлят играчките си навсякъде, трети да скачат в локви… Обикновено бъркотията, която създават, влудява родителите. В такива ситуации си задайте следните въпроси: „Ако го оставя да цапа, колко време ще ми отнеме почистването след това?“, „Колко време детето ще е щастливо и спокойно, ако го оставя да цапа?“, „А колко време ще ми отнеме да го убедя да не го прави и да го успокоя, след като се разплаче?“. В повечето случаи бъркотията изглежда по-голяма, отколкото е в действителност.
     
  2.  Да пуска ръката ви понякога. Някои деца много държат на самостоятелността си и се сърдят, когато родителите им не им оставят възможността да докажат, че вече са достатъчно „големи“. Има места, на които е недопустимо да пуснем ръката на детето – на улицата, докато пресичате, в супермаркета, в градския транспорт… И други места, където това е възможно и бихме могли да преосмислим забраната си. Например в парка най-лошото, което би могло да се случи, ако пуснем за малко детето, е да се затича напред, само на няколко крачки от нас. Но усещането, че детето е отделна и независима личност, е изключително ценно за самочувствието му.
     
  3. Да плаче. Да слуша безучастно плача на детето си е може би най-трудната задача за един родител. Разбира се, ако виждате, че детето наистина е разстроено и има нужда от вашата подкрепа, бъдете до него в този момент. Но ако просто се инати или пък, като всеки човек, понякога има нужда да освободи емоциите си, стиснете зъби и изчакайте малчугана да поплаче, без да се намесвате.


Източник: huffingtonpost.com

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори