Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2018-06-22 11:03:16 +0300 Със започването на лятната ваканция неизбежно идва и списъкът с книги за четене през лятото за учениците. Направи си сам: Книгоразделител-чудовище

Направи си сам: Книгоразделител-чудовище

Направи си сам: Книгоразделител-чудовище 470 900
Със започването на лятната ваканция неизбежно идва и списъкът с книги за четене през лятото за учениците.

Малчуганите нямат навика да запомнят до коя страница са стигнали или къде точно са в историята на книжката. Затова на помощ идват книгоразделителите. Но вместо да ползваме календарчета, билетчета от градския транспорт, белязки, да прегъваме страниците или да се спираме на тънките рекламни картончета от книжарниците, можем заедно с дечко да измайсторим индивидуални книгоразделители-чудовища!

 

За тази лесна задачка са необходими:

  • Разноцветни листове хартия – за предпочитане оригами хартия, която е по-здрава (може да се купи или поръча от всеки магазин за приложни изкуства като Слънчоглед, ХобиАрт, Кадифе Крафт или от големите книжарници като Ориндж)
  • Ножици
  • Лепило за хартия

 

Започнете като сгънете листа хартия на половина. Хванете един ляв и десен ъгъл (от една и съща страна) и ги прегънете към центъра на листа. След това изрежете излишната част хартия (ако ползвате правоъгълни листове вместо квадратни). Срежете по средата, така че да се получат два триъгълника.  Разгънете двата триъгълника, така че да се получат два квадрата. Сгънете всеки от тях през средата, така че да се получи правоъгълник. Сгънете още веднъж, за да се получи отново квадрат.

 

 

Разгънете. Сега имате квадратен лист хартия, на който са видими 4 отделни квадратчета. Изрежете по едно квадратче от всеки лист, а съседните две срежете по средата (по диагонал на големия квадрат) - така се получават по едно триъгълниче на две съседни страни от последното цяло квадратче.

 

 

Прегънете всяко от стърчащите триъгълни крайчета навътре, като ги залепите едно към друго, но без да ги залепяте към квадратната основа. Сега остава да украсите „личицето на вашето чудовище, като нарисувате личице или изрежете очички, зъбки и езиче, които да залепите върху „главата“ му!

 

 

 

Източник и вдъхновение: Андрейа Вукайнк от www.easypeasyandfun.com 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори