Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2015-11-12 11:43:10 +0200 Някои жени знаят точната дата на зачеването, а други нямат идея кога е станало 1-ва седмица от бременността

1-ва седмица от бременността

1-ва седмица от бременността 470 900
Някои жени знаят точната дата на зачеването, а други нямат идея кога е станало.

Когато бременността настъпи по нормален начин, някои жени са сигурни за точната дата на зачеването на бебето им, докато други нямат никаква представа кога се е случило. При всички случаи, лекарят или акушер-гинекологът, който те наблюдава, ще изчисли вероятната дата на термина и ще изготви график на изследванията, на база датата на последната менструация. През последните години се използва този метод, тъй като е трудно на бъде определена точната дата на овулация и на оплождане на яйцеклетката. Това на практика означава, че първата седмица от бременността съвпада със седмицата на последната менструация. За да избегнеш объркване на датите, пробвай да използващ калкулатор на бременността, който винаги показва в кой етап си и ще улесни консултациите ти с лекаря, тъй като и той използва същата система.

Първи промени
Първата седмица, както и следващите седмици до приключването на първия триместър, са първите и най-критични седмици от бременността. През това време бебето ще се развие от оплодена яйцеклетка в цялостен организъм. До края на първия триместър всички жизненоважни органи и системи на бебето ще бъдат формирани.

За мама първият триместър не е изпълнен с особено внушителни външни промени на тялото (коремът едва е започнал да си личи, гърдите набъбват), но вътрешните промени са много вълнуващи. През първия триместър много жени изпитват класическите симптоми на бременността: умора и сънливост, сутрешното гадене и резки промени в настроението.

През тези първи седмици е необходимо да бъдете много внимателни с храненето и регулирането на теглото и най-вече да следите за покриване на нуждите на ембриона, за да се развива правилно както той, така и плацентата. Трябва много да се внимава и с движението, тъй като това е най-критичният период за аборт или отлепване на плацентата.

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори