Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2021-03-23 17:14:07 +0200 Виртуална пациентска конференция за ендометриоза, 27 и 28 март 2021 "Живот зад маската на нормалното"

"Живот зад маската на нормалното"

"Живот зад маската на нормалното" 470 900
Виртуална пациентска конференция за ендометриоза, 27 и 28 март 2021

Една от всеки десет жени страда от ендометриоза. Това е заболяване, при което тъкан от вътрешния слой на матката (ендометриумът) се установява извън нея, най-често в органите в областта на таза. Това може да доведе до проблеми, на първо място болки, тежка и обилна менструация и безплодие. Ендометриозата се среща най-често при жени в репродуктивна възраст.

Ендометриумът е вътрешната обвивка на матката (лигавицата на матката). Ако отделената от яйчниците яйцеклетка бъде оплодена, тя се закрепва именно в ендометриума. Всеки цикъл завършва с изхвърляне на маточната лигавица (ендометриума) – това става по време на менструация. Нормалното разположение на ендометриума е по вътрешността на матката, но има случаи, в които тази тъкан се разпространява и в други части на тялото – в яйчниците, в дебелото черво, в белия дроб, а в някои редки случаи и в мозъка, което разпространение се нарича ендометриоза. Това е заболяване, което се открива единствено с лапароскопия и се лекува бавно и продължително.

 

В два поредни дни в рамките на виртуална конференция, която обединява медицинската и холистичната експертиза за ендометриозата, фондация „Ендометриоза и репродуктивно здраве” дава пространство на медицински специалисти и експерти от различни области да споделят своя опит, новостите в областта и какво представлява цялостния подход за лечение и овладяване на симптомите на заболяването.

Ще чуете и гласа на пациентите, които се справят с предизвикателствата на диагнозата всеки ден.

Конференцията е под надслов „Живот зад маската на нормалното“ и се фокусира върху физическите и емоционалните предизвикателства, пред които се изправят жените с ендометриоза, в стремежа си да се впишат в обществото.

Видео със същото наименование показва живота на хората диагностицирани с ендометриоза зад маската на нормалното, кои са те в тяхната болка и изпитания, но също така в хубавите моменти, които всеки сам може да сътвори.

За участие в конференцията можете да се регистрирате ТУК. 

 

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори