Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2019-11-25 09:36:33 +0200 Наистина е трудно да пазим тази толкова хубава новина в тайна, докато сърцето ни крещи от щастие! Кога да споделя, че съм бременна?

Кога да споделя, че съм бременна?

Кога да споделя, че съм бременна? 470 900
Наистина е трудно да пазим тази толкова хубава новина в тайна, докато сърцето ни крещи от щастие!

"Аз съм здрава жена на 20 и няколко години и съм бременна за пръв път. Вече много се изкушавам да кажа на всички! Кога да го направя? Наистина ли трябва да чакам до началото на втория триместър?"

 

Наистина е трудно да пазим тази толкова хубава новина в тайна, докато сърцето ни крещи от щастие! Повечето бъдещи майки обаче все пак предпочитат да изчакат до 13-тата седмица, тъй като тогава рискът от спонтанен аборт намалява значително.

Това не означава, че и вие трябва да изчаквате. При здравите жени вероятността за аборт е много по-минимален, стига да не са уязвими към инфекции и заболявания, които биха могли да предизвикат проблем в началото на бременността. Не забравяйте, че отказът от цигари и алкохол също спомага за това да задържите бебето си.

Решението кога да споделите щастието си с останалите зависи изцяло от вас и това какво правят другите майки не бива да ви влияе. 

Ако в началото искате да съобщите новината само на най-близките ви роднини и приятели, преценете добре на кои от тях можете да се доверите, за да сте сигурни, че няма да издадат тайната ви преждевременно и на други хора. 


Източник: whattoexpect.com

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори