Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-04-11 17:22:24 +0300 Световноизвестните срещат същите проблеми с отглеждането на децата си, каквито и всички останали жени. 5 вдъхновяващи самотни майки

5 вдъхновяващи самотни майки

5 вдъхновяващи самотни майки 470 900
Световноизвестните срещат същите проблеми с отглеждането на децата си, каквито и всички останали майки.

Да си родител е достатъчно трудно, дори когато сте двама. А ако трябва да се справиш сам, става доста по-сложно. Без значение дали си поделят задълженията с бащата на децата си или правят всичко съвсем сами, тези световноизвестни майки се справят със ситуацията с класа.

Сандра Бълок

Носителката на Оскар бе приела ролята на съпруга на Джеси Джеймс и дори отглеждаше заедно с него трите му деца. Двамата се разделиха, но това не я сломи. „Мис таен агент“ осинови момченцето Луис Бардо от Ню Орлиънс, доказвайки, че любовта на майката към детето е по-силна от всичко. След това, през 2015 година, актрисата осинови и 3-годишната Лайла, която до този момент е растяла в сиропиталище. „Когато погледна Лайла, нямам и капчица съмнение дали трябва да е тук. Семейството ми е различно и смахнато, но и обичащо и разбиращо. Това е смисълът на семейството“, казва Бълок.

Кейти Холмс

Като дете звездата от „Батман в началото“ казала на родителите си, че мечтата й е да се омъжи за Том Круз. Въпреки че приказната им сватба не завърши с „И заживели щастливо завинаги“, двамата имат дъщеря – Сури. Това, че си известен и имаш също толкова известен баща на детето си, не означава, че самотното родителство се превръща в по-лесно и приятно занимание. В интервю за People тя споделя откровено: „Правиш най-доброто, на което си способен. Има дни, в които се чувстваш много добре от постигнатото и други, в които е точно обратното“.

Гуинет Полтроу

Разводът между носителката на Оскар Гуинет Полтроу и вокалиста на „Колдплей“ Крис Мартин се превърна в новина най-вече заради начина, по който двамата нарекоха случилото се – „съзнателна раздяла“. „Стигнахме до решението, че, въпреки че все още се обичаме, ще се разделим“, написаха те в блога си и допълниха: „Това не променя факта, че ние сме и винаги ще бъдем семейство и дори сега, в известна степен, сме по-близки, отколкото някога сме били“.

Отстрани това толкова зряло споделяне на родителските задължения звучи наистина страхотно. Полтроу обаче сподели пред BlogHer 2015: „Беше много трудно и минахме през изключително тежки периоди, но през цялото време не спирахме да си повтаряме, че децата са нашият приоритет. А това означава, че дори да има моменти, в които се мразим и не искаме да се виждаме никога повече, отиваме заедно на семеен обяд, защото е неделя и точка“.

Чарлийз Терон

Когато стане дума за брак, актрисата казва, че никога не му е отдавала особено значение. Колкото до осиновяването – то винаги е било част от житейския й план. През австралийското списание „Медисън“ звездата споделя: „Майка ми намери моя стара бележка, която гласи: „Моля те, заведи ме в сиропиталище, за да мога да си осиновя бебе“.

След като приключва 9-годишна връзка с актьора Стюърт Таунсенд през 2010-а, тя действително осиновява момченцето Джаксън две години по-късно. „Не мисля, че някоя жена съзнателно се стреми към това да е самотна майка. Не съм мечтала за това, но се случи“, казва тя. Явно се справя добре с тази роля, защото осинови още едно дете – този път момиченце.

Шерил Кроу

След раздяла с годеника й Ланс Армстронг и борбата с рака, певицата пое към живота на самотен родител, осиновявайки момченцата Уайът през 2007 г. и Леви през 2010 г.

През 2013-а, между отглеждането на двамата малки мъже и кариерата си, Кроу казва: „Всичките ми решения се въртят около това кое е най-доброто за децата ми. Засега имам късмета да са малки и податливи към пътувания. Взимам ги дори на турнета. Дори в такива условия се опитвам винаги да съм с тях, преди да заспят. Опитвам се нещата да са възможно най-нормални. Когато тръгваме на път, винаги взимам важните за тях вещи и правя график на времето им за сън, за хранене и други подобни дейности, както е в истинската им среда. Аз съм като всяка друга работеща майка – заспивам и се събуждам, мислейки за тях, и всичките ми решения са свързани с присъствието им в живота ми. Мисля, че това го правят всички майки“.

Източник: Parents.com
Снимки: REX/Trendingcentral/Ruven Afandor

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори