Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2019-09-13 13:12:00 +0300 Необходими са предпазни мерки в училищата за деца с астма, хранителни алергии и алергичен ринит. Алергии и астма в училище

Алергии и астма в училище

Алергии и астма в училище 470 900
Необходими са предпазни мерки в училищата за деца с астма, хранителни алергии и алергичен ринит.

 

 

Необходимо е планиране

Много често, когато деца с астма боледуват от респираторна вирусна инфекция, симптомите на простуда се засилват. В повечето случаи почивката от редовната употреба на медикаменти през лятото прави децата още по-податливи на респираторни вируси. Поради тази причина е много полезно да има план за лечение на астма или алергии на детето, преди да тръгне на училище. Родителите трябва първо да разговарят с учителите, да посетят училището и съоръженията. Училищните власти трябва да са наясно както с лекарствата на детето, така и със специалната обработка, където това е необходимо - например при хранителните алергии. Разбира се, най-добре би било, ако персоналът непрекъснато се обучава за справяне с подобни случаи.

 

 

Какво да направите в случай на астма

Всички деца с астма трябва да имат достъп до необходимите медикаменти в случай на спешност. В зависимост от политиката на училището, тежестта на астмата и възрастта на детето, медикаментите трябва да се съхраняват от персонала или управата на училището или дори от самите деца. Разбира се, педиатърът играе важна роля в решението и именно той е този, който трябва да предостави необходимите насоки на училищния персонал.

Астмата е по-вероятно да се прояви по време на тренировка, когато детето е изложено на алергени в залата или на открито, или когато детето е вече болно. Възможни алергени са тебеширът и гъбите, използвани за черната дъска. В този случай детето трябва да седи далеч от тях и да измива ръцете си старателно, когато се докосва до тях. На второ място, астмата може да се дължи на студен въздух, интензивна влажност и цветен прашец. Педиатърът трябва да посочи какви медикаменти да се използват преди тренировка или интензивна игра на открито, както и да предпише допълнителни лекарства за астма или алергии през пролетта и есента.

 

 

Какво да направите в случай на алергичен ринит

Назалните алергии не изискват специално отношение от персонала на училището, освен ако не са много сериозни. В този случай трябва да се вземат мерки за вътрешни алергени и защитни медикаменти от вкъщи, преди детето да тръгне за училище. В сътрудничество с педиатъра трябва да се обмисли възможността за вземане на лекарства по време на часовете на детето в училище.


 

Какво да направите в случай на хранителни алергии

За едно дете с хранителна алергия трябва да има конкретен план за действие в училище в случай, че консумира храна, към която е алергично. Това изисква сътрудничеството на училищния персонал и педиатъра, за да може, от една страна, да се избегне алергенът по време на хранене, а от друга, да има възможност за оказване на първа помощ в случай на непредвиден инцидент. Затова е много важно да има на разположение инжекции епинефрин/адреналин в училище. В зависимост от възрастта на детето, тежестта на състоянието и политиката на училището, епинефрин трябва да бъде на разположение на училищния персонал, управата на училището или на самото дете.

 

 

Какво става, ако детето е алергично към ухапвания от насекоми?

В зависимост от възрастта на детето, тежестта на състоянието и политиката на училището, епинефрин трябва да бъде на разположение на училищния персонал, управата на училището или на самото дете.

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори