Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-08-03 14:36:03 +0300 Нормално ли е да се чувстваме разочаровани, когато научим какъв ще е полът на бебето? Исках момиче, а ще имам момче

Исках момиче, а ще имам момче

Исках момиче, а ще имам момче 470 900
Нормално ли е да се чувстваме разочаровани, когато научим какъв ще е полът на бебето?

„Цял живот мечтая да имам момиче, но ултразвуковото изследване показа, че очакваме момче. Срамувам се да си призная, но съм разочарована. Това означава ли, че съм лоша майка?“

Категорично не. Много бъдещи майки тайно (или не толкова тайно) се надяват да имат момче или момиче, а след това, разбирайки какъв ще е полът на бебето, изпитват известна тъга, последвана от срам и чувство за вина.

Няма нищо лошо в това да отделите малко време, в което да се чувствате по начина, по който се чувствате, без да изпитвате допълнителни угризения. След това ще видите, че напълно естествено ще започнете да мечтаете за момента, в който ще прегърнете малкото си момченце!

Някои майки споделят, че са започнали да наричат нероденото си бебе по име много рано, а също са му купували играчки и дрешки и това им е помогнало да се сближат с детето и да го „виждат“ по-истински.

Ако разочарованието ви не премине до една седмица, може би е добре да потърсите помощ (приятелска или професионална). Ако се чувствате тъжна през по-голямата част от времето, вероятно това се дължи на хормоналните промени в организма ви. Говорете с партньора си, с приятелите и роднините ви и им споделете какво ви тревожи.

Съвсем скоро ще сте добре и ще започнете да се наслаждавате на най-сладкото очакване!


Източник: whattoexpect.com

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори