Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2019-07-15 15:56:41 +0300 Даниела Тодорова е директор на ЧСУ „Българско школо“ и ЧДГ „Слънчево зайче“. Как да изберем училище?

Как да изберем училище?

Как да изберем училище? 470 900
Статия на Академия за родители
Даниела Тодорова е директор на ЧСУ „Българско школо“ и ЧДГ „Слънчево зайче“.

Работата й в образованието е мотивирана от нуждата от промяна в системата, както и от желанието да създаде модел за реформиране на училище, така че да отговаря на съвременните тенденции и да функционира по ефективен начин. Завършила е международни икономически отношения в УНСС. Работила е 11 години в областта на маркетинга и продажбите. Била е мениджър клиенти в сп. Мениджър, учител от програмата на „Заедно в час и директор на ЧСУ Артис.

 

Изборът на училище е важна, отговорна и нека бъдем честни, доста трудна задача. Всеки родител иска най-доброто за детето си, но истината е, че идеалното училище не съществува. Правим проучвания, отделяме време, енергия, имаме изисквания и очаквания, които в някакъв момент се сриват – например когато детето заяви „Мразя го това училище!“ и всеки ден тръгва с плач.

 

Относително и дори невъзможно е да се каже коя опция е по-добра – държавно или частно училище. Препоръките, високите такси и отличните резултати от външните оценявания не са гаранция, че това е мястото, което ще се превърне в необходимата среда за детето ни. За да развие то потенциала си, за да се чувства добре, а ние да не се тормозим от мисълта, че сме допуснали грешка с избора.

 

Всяко семейство има различни критерии, по които избира училище. За едни е важно местоположението, за други – резултатите от външните оценявания, за трети – да се осъществи задължително предварителна среща с администрацията. Едно от най-важните условия е да усетим културата на училището, това може да се случи и благодарение на интуицията ни – да си дадем сметка дали можем да имаме доверие.

 

Откъде да тръгнем при избора на училище за детето ни? С какво можем и не можем да направим компромис? До какво може да доведе тревожността у родителя? Кои са предимствата и недостатъците на частните и държавните училища? Отговори на тези и други въпроси ще откриете в лекцията на Даниела Тодорова:

 

 

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори