Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2019-07-10 10:20:50 +0300 Кристина Петрова е дългогодишен специалист в областта на финансовото планиране и консултиране и мениджър на агенция NN България. Как да отгледаме финансово независими и свободни деца?

Как да отгледаме финансово независими и свободни деца?

Как да отгледаме финансово независими и свободни деца? 470 900
Статия на Академия за родители
Кристина Петрова е дългогодишен специалист в областта на финансовото планиране и консултиране и мениджър на агенция NN България.

Компанията е единствената на пазара, която предлага на клиентите си комплексно финансово консултиране в 5 области на финансовото планиране – пенсионно, инвестиционно, застрахователно, данъчно и наследствено. По този начин клиентите получават възможност да управляват пълноценно личните си финанси – както в краткосрочен, така и в дългосрочен план. Кристина Петрова е възпитаник на Висшето училище по застраховане и финанси в София, специалност „Финанси.

 

Всичко започва от личния пример. Децата не слушат нашите съвети, те следват родителския пример. Затова е важно какво ние правим.

Няма как децата ни да бъдат финансово независими и свободни да взимат решения, ако ние не сме такива и ако не им го позволяваме. Времето, в което сме следвали примера на нашите родители, е много по-различно от високотехнологичното време, в което сме родители. Интернет, устройства, банкомати... и вашите деца ли си мислят, че парите ги дава банкоматът?

 

Колкото по-рано започнем да обсъждаме с децата и да им обясняваме основни въпроси и положения, свързани с парите, толкова по-финансово грамотни ще бъдат те. Не е прекалено да се обърнем към финансови консултанти, за да се научим да планираме и управляваме личните си финанси. Дори е препоръчително, защото има редица специфики и фактори, с които е необходимо да се съобразяваме, ако искаме да сме добър пример.

 

Как да бъдем добър пример за децата си по отношение на управлението на финансите? Кои са аспектите на личното финансово планиране? Как да определим кой финансов инструмент е най-подходящ за нас? Как да научим децата си на 18 години да могат да се грижат сами за себе си? Защо са важни сроковете за постигането на целите? Отговори на тези и други въпроси, както и примери ще откриете в лекцията на Кристина Петрова:

 

 

 

 

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори