Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2019-08-26 14:46:59 +0300 ​​​​​​​Невена Басарова-Дичева е създател и управител на Първа Детска Академия за Добри Обноски. Добрите обноски при децата – защо са важни и как да ги формираме

Добрите обноски при децата – защо са важни и как да ги формираме

Добрите обноски при децата – защо са важни и как да ги формираме 470 900
Статия на Академия за родители
​​​​​​​Невена Басарова-Дичева е създател и управител на Първа Детска Академия за Добри Обноски.

Там деца между 5 и 10-годишна възраст се обучават как да се държат в обществото, как да спазват добрите маниери и правилата на общуване и да бъдат гъвкави и адаптивни. Невена създава академията след дълги години професионална подготовка в областта – участвала е в поредица от курсове за личностно развитие и себепознание, преминала е обучения и тренинги за управление на стреса, повишаване ефективността при вземане на решения в проблемни ситуации. Завършила е тригодишно обучение за спецификата на общуване и възпитанието на деца и контролиране на детската агресия в най-ранна възраст и е участвала в международни семинари за обучение по протокол и бизнес етикет. Невена е завършила право, магистър по Международни икономически отношения. Майка е на един син и умее да създава приятелства с деца от всякакви възрасти.

 

Добрите обноски са като правилата за движение по пътищата. Чрез тях ние избягваме катастрофи, сблъсъци, конфликти. Защото какво би се случило, ако никой не спазваше правилата?

 

Добрите обноски градят мостове помежду ни. Те са тези мостове, по които вървим един към друг чрез усмивка, чрез позитивна комуникация. Така създаваме приятелства, партньорства и продължаваме напред.

 

Добрите обноски са важна част от възпитанието, защото те поставят една основа – да израснат децата уверени в себе си, в знанията и уменията си, да изградят себе си като спокойни и успешни възрастни. И всичко това започва да се формира в най-ранна детска възраст, като до голяма степен разковничето е в общуването между нас и нашите деца.

 

Кои са начините да формираме добри обноски при децата? Кои са 9-те златни правила при формиране на добрите обноски? Как да ги прилагаме чрез игра? Отговори на тези и други въпроси, както и примери ще откриете в лекцията на Невена Басарова-Дичева:

 

 

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори