Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-05-11 16:11:42 +0300 Лесни и забавни занимания, с които да помогнем на новороденото. Как да стимулираме мозъчното развитие на бебето

Как да стимулираме мозъчното развитие на бебето

Как да стимулираме мозъчното развитие на бебето 470 900
Лесни и забавни занимания, с които да помогнем на новороденото.

Развитието на мозъка на бебето започва 3 седмици след зачеването и при раждането му то вече има 100 милиарда неврони. Някои от тях вече могат да се свързват с други, например с тези, отговорни за дишането. Когато стимулираме мозъчното развитие на новороденото, помагаме на цялостното му развитие, смятат учени от Университета в Джорджия.

Избягвайте телевизията

Въпреки че е доста изкушаващо да гледате телевизия, докато държите, храните или си играете с бебето, по-добре избягвайте точно това занимание, защото телевизията не предлага качествена мозъчна стимулация. Тъй като детето в момента развива триизмерното си зрение, за него ще е по-полезно да вижда реални предмети, които може да изучава и докосва.
Освен това е доказано, че когато водим нормален разговор, изговаряме средно по 940 думи на час. Когато обаче телевизорът е включен, броят им спада до 170. За новороденото бебе е много по-полезно да слуша речта ви и да наблюдава езика на тялото ви.

Общувайте

Да се общува с новородено не е никак трудно, защото дори най-малките стимулации захранват мозъчното му развитие. Погледнете в очите му, за да засилите паметта му. Покажете му отражението му в огледалото, за да започне да свиква да се разпознава. Правете смешни физиономии и го изненадвайте.

Говорете

Когато бебето издаде някакъв звук, според учените е добре да го повторите и да продължите да "говорите" с бебето си. Давайте възможност на новороденото също да "каже" нещо, като правите паузи - така научавате детето на основните принципи във воденето на разговор. Не забравяйте да се обръщате към бебето с името му, за да започне по-бързо да го разпознава.


Източник: ​livestrong.com

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори