Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2021-06-30 10:37:55 +0300 От 2016г. насам въодушевено събираме капачки за...бъдещето. Освен капачки, вече ще събираме и алуминиеви кенчета!

Освен капачки, вече ще събираме и алуминиеви кенчета!

Освен капачки, вече ще събираме и алуминиеви кенчета! 470 900
От 2016г. насам въодушевено събираме капачки за...бъдещето.

Тогава Лазар Радков стартира една инициатива, за да дари нов кувьоз на неонатологията в УМБАЛ Бургас, а през следващите няколко години каузата постепенно ангажира всички будни граждани в страната, а той и неговите съмишленици успяват да дарят нови и съответно да подменят остарели с десетилетия кувьози във всички краища на България. Тази година инициативата има нова цел - закупуването на специализирана детска линейка, каквато за съжаление не притежава нито една болница в страната. И първата вноска вече е осъществена благодарение на пролетната кампания на "Капачки за бъдеще". Тази седмица те обявиха още една новост - вече освен капачки, ще събират за рециклиране и алуминиеви кенчета! Ако консумирате безалкохолни или алкохолни газирани напитки в кенчета - сега е моментът да започнете да събирате и тях!

 

Нужно е имате предвид единствено следните три неща:

1. Какви кенчета са подходящи? Всякакви кенчета от напитки, които не ги лови магнит. Ако ги лови - значи не са алуминий.

2. Смачквайте ги добре, но внимавайте да не се порежете, понеже понякога се образуват остри ръбове.

3. Кенчетата ще се събират в рамките на кампаниите за капачките всяка пролет и всяка есен заедно със събирането на капачките.

До момента от "Капачки за бъдеще" са уговорили логистиката за алуминиевите кенчета за няколко от по-големите градове и ще работят усилено до есента това да е възможно и в още места в България.

 

Можете да следите всички новини около каузата на "Капачки за бъдеще" на официалната им Facebook страница. 

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори