Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-06-06 14:22:23 +0300 Учени изследваха манията на майките да споделят снимки на бебетата си. "Само още една снимка!"

"Само още една снимка!"

"Само още една снимка!" 470 900
Учени изследваха манията на майките да споделят снимки на бебетата си.

Споделяйки с приятелите в социалните мрежи снимки на децата си, младите майки подсъзнателно търсят одобрението на останалите и се опитват да покажат публично, че са добри родители. Според учените от Охайо, проследили бременностите на 127 жени, ако коментарите и реакциите са различни от предварителните очаквания на майките, това може да се окаже сериозен проблем за тях и увереността им.

Преди раждането бременните трябвало да отговорят на въпросник, изследващ това какви очаквания смятат, че има обществото към тях като бъдещи родители.

След раждането учените наблюдавали профилите на жените в социалните мрежи, като акцентът на проучването е честотата на споделянето на снимки и видеа с бебетата на участничките и реакциите на коментарите, които получават публикациите им.

Майките, които се притеснявали от твърде високите очаквания към тях, били много по-чувствителни към коментарите и отделяли много голямо внимание на реакциите на приятелите си.

98% от майките в изследването споделили снимки с новороденото бебе, а 80% от тях заменили профилната си снимка с тази на бебето.

Други проучвания сочат, че в САЩ майките качват средно по 1000 снимки на детето си преди то да е навършило 5 години.


Източник: ​springer.com

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори