Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2023-08-31 16:36:01 +0300 Галактически приключения и реални факти за Вселената в третата част от илюстрованата поредица за деца. Големият взрив и дебрите на Вселената, обяснени за деца – „Джордж и Големият взрив“ от гениалния учен Стивън Хокинг и дъщеря му Луси

Големият взрив и дебрите на Вселената, обяснени за деца – „Джордж и Големият взрив“ от гениалния учен Стивън Хокинг и дъщеря му Луси

Големият взрив и дебрите на Вселената, обяснени за деца – „Джордж и Големият взрив“ от гениалния учен Стивън Хокинг и дъщеря му Луси 470 900
Галактически приключения и реални факти за Вселената в третата част от илюстрованата поредица за деца.

Една от най-притеснителните особености на децата е, че задават въпроси, на които възрастните често не знаят как да отговорят. Като „Как е създаден светът?“, „Какво има отвъд звездите?“ или... „Къде във Вселената е най-доброто място за живеене на едно прасе?“

След супер смешните и полезни „Тайният ключ на Джордж за Вселената“ и „Джордж търси съкровища в Космоса“ е време за трета книга от илюстрираната поредица за деца, в която гениалният Стивън Хокинг и неговата дъщеря Луси Хокинг отговарят на редица подобни вселенски въпроси като разкриват на разбираем език за малките читатели тайните на науката и Космоса.

В новото издание на „Джордж и Големият взрив редица увлекателни факти за Вселената, които ще върнат лентата назад до самото зараждане на времето, се редуват с квантовите вълнения и галактическите приключения на любознателния Джордж и неговата най-добра приятелка Ани!

              Всичко започва с факта, че Фреди – дружелюбното прасе, което Джордж получава като подарък вместо компютър – се е преселило в еко ферма по време на пътуването на момчето във Великобритания. А това е несправедливост, която не може да остане неразрешена. С помощта на суперкомпютъра на бащата на Ани – Космос – двамата приятели ще се опитат да намерят по-подходящ дом за розовото животинче. А междувременно ще се окажат замесени в един от най-големите научни експерименти на всички времена.

              Защото Ерик, таткото учен на Ани, се отправя към Големия адронен колайдър, за да изследва най-ранните мигове на Вселената – Големия взрив. В това пътуване сякаш нищо не може да се обърка, докато не се намесят зъл гений,  предателство в редиците на учените, и изключително опасно устройство, за чието обезвреждане са нужни неимоверни усилия…

              Ще успее ли Джордж да се справи с космическото изпитание, докато вкъщи го чакат чифт новородени сестри близначки, а Ани сякаш има нов най-добър приятел?

              Отговорът е на едно пътешествие до Андромеда разстояние!

              Вселената само части от секундата след Големия взрив, проблемите пред нашата планета и квантовият свят се разгръщат на достъпен и разбираем език сред една разходка с лунен роувър.

Между страниците на тази невероятна приключенска история читателите ще открият някои от най-значимите съвременни научни теории за пътуването във времето и Големия взрив, есета от водещи учени в света, които предлагат увлекателен и реален разказ за най-новите схващания в астрофизиката, както и 32 страници с цветни снимки от космоса!

Неочаквано забавен и смайващо образователен пътеводител за Вселената, „Джордж и Големият взрив“ е впечатляващо и вдъхновяващо издание, което разпалва любовта към науката, разширява кръгозора отвъд нашата Слънчева система и разпалва копнежа към необятния Космос не само у най-малките читатели, но и у техните родители.

 

Из „Джордж и Големият взривот Стивън и Луси Хокинг

Първа глава

Къде във Вселената е най-доброто място за живеене на едно прасе?“ – тракаше Ани по клавиатурата на Космос, суперкомпютъра.

– Космосще знае! – заяви тя. – Той трябва да е способен да намери на Фреди някое по-добро място от онази мърлява стара ферма.

Фермата, където Фреди, прасето, живееше сега, всъщност беше съвсем хубава – поне всички останали животни изглеждаха щастливи там. Само Фреди, безценното прасе на Джордж, беше нещастно.

– Чувствам се ужасно – тъжно каза момчето, докато Космос, най-великият суперкомпютър в света, ровеше из своите милиони и милиарди файлове в опит да отговори на Аниния въпрос за прасетата. – Фреди ми бетолкова сърдит, че дори не пожела да ме погледне.

– Погледна мен! – разпалено се обади Ани, вперила гневен поглед в екрана. – Със сигурност го видях как ми изпраща съобщение с прасешките си очички. И то гласеше: „ПОМОЩ! ИЗМЪКНЕТЕ МЕ ОТТУК!”

Еднодневната екскурзия, чиято цел беше да посетят Фреди във фермата край Фоксбридж, универ

ситетското градче, където живееха Джордж и Ани, не се бе оказала сполучлива. Когато майката на Ани, Сюзън, пристигна да ги прибере в късния следобед, с изненада установи, че Джордж е бесен и с почервеняло лице, а Ани е напът да се разплаче.

– Джордж! Ани! – възкликна Сюзън. – Какво ви става на вас двамата?

– Заради Фреди е! – избухна Ани и се напъха на задната седалка в колата. – Той ненавижда фермата.

Фреди беше домашният любимец на Джордж. Получил го бе от баба си като подарък за Коледа, когато Фреди, беше малко прасенце. Родителите на Джордж бяха екоактивисти, което означаваше и че не бяха много запалени по подаръците. Не им харесваше начинът, по който всички захвърлени, счупени и нежелани играчки, останали от Коледа, образуваха огромни купчини от стара пластмаса и метал, носеха се по моретата, задавяха китове и задушаваха чайки или формираха планини от грозен боклук по земята.

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори