Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2023-08-17 15:34:48 +0300 Запознай се с „100 занимателни логически игри“ и „Децата на „мързеливата майка“ в детската градина“! Книги-изненади от издателство „Колибри“ през август!

Книги-изненади от издателство „Колибри“ през август!

Книги-изненади от издателство „Колибри“ през август! 470 900
Запознай се с „100 занимателни логически игри“ и „Децата на „мързеливата майка“ в детската градина“!

Издателство „Колибри“ представя помагалото100 занимателни логически игри, предназначено за родители и учители на деца от 5 до над 7 години, които искат да подтикнат малкото дете към опознаване на закономерности, свързани с фигури, последователности и количества. Идеалното съчетание на учене и развлечение!

 

Ролята на по-възрастния е да представи заданието на детето, ако то все още не може да чете. Да чуе как то разсъждава. И ако детето не може да се справи с някоя задача, да отложи решаването за тогава, когато то ще знае повече (напр. да познава буквите, числата и т.н.). Ще се изненадате, че детето може да се справи със задачи, каквито никога преди не е виждало. Видовете задачи включват: асоциации, прилики и разлики, фигури и тела, редици, смятане. Авторката Исабел Торес Молинер владее до съвършенство магията да прави трудното лесно. Тя е ентусиазиран, неуморен и заразителен с думите и делата си педагог.

 

Исабел Торес Молинер е преподавател по начална педагогика. Започва професионалната си кариера на 17-годишна възраст. Работи с деца от начален и горен курс. Завършила е обучение на деца от 0 до 3 години, дислексия и психомоторика в Института за информационни науки. Създател е на Математически срещи във Валенсия, директор на Европейските математически срещи в интернет и координатор на Ателието за изобретателна математика и математическо мислене за ученици от 5 до 17-годишна възраст с висока степен на интелектуално развитие. Автор е на книги като „8-годишната ти дъщеря“, „Най-доброто от живота ми“, „Владея доминото“, „Разширявам пространството и пресмятам“, поредицата „Изобретателна математика“ и др.

 

Най-новата книга на Анна Бикова, авторката на концепцията за „мързеливата майка“, е в книжарниците от 11 август!

 

Децата на „мързеливата майкав детската градина за пореден път ни убеждава, че да отглеждаш самостоятелно, инициативно и отговорно дете, не е порок. Много майки с години не забравят силния плач, придружавал сутрешната им раздяла с малчугана през първите му дни и седмици в детската градина. И това е само една от възможните форми на детски протест заедно с капризите и агресията. Анна Бикова познава прекрасно всяко подводно камъче при адаптацията на малкия човек към градината. С лекота и разбиране тя помага на родителите да избегнат обичайните грешки и да се справят с възможните проблеми. Богатият опит на авторката и множеството реални истории в тази книга я правят незаменима за всички, които тепърва ще навлизат в този първи и толкова важен етап от социализацията на детето си. Сериозно, но и с чувство за хумор Бикова проследява проблемите и изпитанията, с които се сблъсква почти всяко семейство на малко дете, а предлаганите решения ще намалят стреса на разтревожените родители.

 

Анна Бикова е психолог, педагог и блогър. Набира популярност, след като публикува мнението си във форум на руски сайт по приложна психология във връзка с дискусия за инфантилността на подрастващите. Последвалият интерес я принуждава да събере мислите си в книга. Така се ражда първият й бестселър – „Самостоятелното дете, или как да стана мързелива майка“, който обяснява разликата между „мързи ме да ги уча, затова ще го направя сама“ и „мързи ме да го правя вместо тях, затова ще ги науча да се справят сами“. Бикова цени възпитателния подход, който отхвърля свръхконтрола, задушаващата и винаги жертвоготовна родителска любов, и насърчава поемането на отговорност и формирането на полезни навици от ранна детска възраст.

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори