Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2023-07-25 16:08:21 +0300 Прелестното издание „Живот: Историята на Земята в стихове“ от Ели Улард илиза на български в превод на Мария Донева, за да плени малки и големи почитатели на науката. „Живот“-ът на Земята оживява в рими в нова детска книжка

„Живот“-ът на Земята оживява в рими в нова детска книжка

„Живот“-ът на Земята оживява в рими в нова детска книжка 470 900
Прелестното издание  „Живот: Историята на Земята в стихове“ от Ели Улард илиза на български в превод на Мария Донева, за да плени малки и големи почитатели на науката.

Как е започнал животът на Земята? Откъде са се появили всички животни? А хората? Това са само няколко от хилядите въпроси, които вълнуват малките деца, които тепърва с любопитство поглеждат на света около нас и стъпка по стъпка разгадават тайните му.

 

На помощ в тази толкова интересна и важна задача у нас излиза великолепното издание „Живот: Историята на Земята в стихове“ от британската писателка Ели Улард. Изпъстрена с приказните илюстрации на художничката Дориен Брауърс и в прелестния превод от поетесата Мария Донева, в щрих и стих книгата разказва на достъпен език за децата най-важното от историята на Земята.

 

Oт първите микроскопични организми, през динозаврите, ледниковите епохи и скока на еволюцията, лиричният текст на Ели Улард изящно съчетава разказ и наука и събужда удивление към света, в който живеем, обобщавайки развитието на живота на Земята.

 

Оживели в прекрасни илюстрации, на страниците на тази книга се разгръщат пъстроцветни динозаври, отдавна изчезнали мамути, дългоперести птици и незабележими за човешкото око микроорганизми.

 

Забавно и увлекателно разказана в рими, които Мария Донева майсторски прекроява на български език, „Живот: Историята на Земята в стихове“ запознава малчуганите с много факти за еволюцията на живота, за геологичната история на планетата, както и за проблемите, пред които в момента е изправено човечеството.

 

Вдъхновяващо, както за малките читатели, така и за техните родители, прелестното издание стимулира въображението, събужда интереса към науката и възпитава у децата любов към природата и чувство за отговорност към планетата Земя.

 

Защото заедно с формирането на Земята като планета, появата на Луната и първите планети, масовите измирания, предизвикани от вулкани и сблъсъци с астероиди, „Живот: Историята на Земята в стихове“ обръща внимание и на огромните вреди, които ние, хората, сме нанесли на природата и биоразнообразието ни.

 

В края на книжката е включена и накратко обобщена информация за развитието на живота на Земята още от преди повече от 4,5 милиарда години.

 

Изпълнена с любов и признателност към постиженията на човечеството, природата и магията на живота, който кипи с всичка сила на нашето малко райско кътче, „Живот: Историята на Земята в стихове“ припомня на малки и големи, че:

„Във безкрайния Космос тук сме си у дома,

на прекрасната,

синя, животворна,

ЗЕМЯ.“

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори