Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2021-06-30 15:29:12 +0300 Докато децата растат за тях е важно да получават достатъчно витамини и минерали, за да бъдат здрави. Витамините и минералите, от които се нуждае малкото дете, за да расте здраво

Витамините и минералите, от които се нуждае малкото дете, за да расте здраво

Витамините и минералите, от които се нуждае малкото дете, за да расте здраво 470 900
Докато децата растат за тях е важно да получават достатъчно витамини и минерали, за да бъдат здрави.

Обикновено децата получават необходимите количества хранителни вещества от балансирана диета, но при определени обстоятелства е добре да приемат добавки с витамини или минерали.

Децата се нуждаят от същите хранителни вещества като възрастните, само че в по-малки количества, но те все пак трябва да получават достатъчно от тези хранителни вещества за правилен растеж и развитие.

Потребностите от хранителни вещества при децата зависят от възрастта, пола, теглото, растежа и нивото на активност. Докато растат за тях е жизненоважно да получават адекватни количества хранителни вещества, които помагат за изграждането на здрави кости като калций и витамин D. Освен това желязото, цинкът, йодът, холинът и витамините А, В9 (фолиева киселина), В12 и D са от решаващо значение за развитието на мозъка в ранна възраст.

Независимо дали вашето малко дете е бойкотирало всички зелени храни или настоява да си хапва само сандвичи, знаете, че да накарате децата да се хранят здравословно не е лесно. И дори ако вашето малко дете си хапва плодове, зеленчуци и други здравословни храни, все пак може да се чудите дали получава всички хранителни вещества, от които се нуждае или трябва да добавяте ежедневно мултивитамини.

 

Причини да давате на детето си мултивитамини

Колкото и да се стараете, малкото ви дете не винаги ще е съгласно да си хапва здравословни храни. В такъв случай попитайте вашия лекар дали всекидневният прием на мултивитамини може да помогне да наваксате всякакви хранителни пропуски в диетата на детето.

Ако вашето дете има специфична диета вероятно има нужда от допълнителен прием на хранителни вещества. Например, децата, които не пият мляко, тъй като имат непоносимост към лактоза, може да се нуждаят от допълнително количество калций и витамин D. В този случай мултивитамините ще бъдат полезни.

Запомнете, че мултивитамините никога не трябва да се разглеждат като заместител на пълноценната храна, тъй като тялото усвоява хранителните вещества от храните много по-ефективно, отколкото абсорбира хранителните вещества от добавките. Така че, ако непрекъснато разчитате на мултивитамини, за да противодействате на чипсовете, които детето ви яде, или да компенсирате факта, че вашето малко дете отказва да консумира плодове и зеленчуци, трябва да преосмислите стратегията си.

 

Ако решите да давате мултивитамини на детето, вземете под внимание следните съвети:

  • Купувайте мултивитамини създадени специално за деца. Те ще осигурят на вашето малко дете правилното количество хранителни вещества.
  • Следвайте препоръчителната дневна доза посочена на листовката. Предозирането е опасно.
  • Не наричайте мултивитамините бонбони – това ще накара вашето дете да иска още от тях.
  • Дръжте опаковката далеч от обсега на детето, за да сте сигурни, че не може да приема допълнителни дози.
  • Продължавайте да окуражавате детето да се храни с пълноценна храна, която включва плодове, зеленчуци, нискомаслени млечни продукти, постни протеини и пълнозърнести храни.

 

 

Jamieson Multi for kids са дъвчащи мултивитамини с микроелементи, специално създадени за нуждите на децата. Разработени на основата на концентрати от плодове и зеленчуци, мултивитамините са подходящи за деца над 3-годишна възраст.

 

Как Jamieson Multi for kids помага на вашето дете

Дъвчащите мултивитамини са обогатени със следните витамини и микроелементи:

  • Калций – той е основният градивен елемент на костите и зъбите. Дъвчащите мултивитамини са обогатени с екстра калций за силни, здрави зъби и кости при децата.
  • Желязо –  то е особено важно за мозъчната функция и производството на червени кръвни клетки, а също така помага за пренасянето на кислород в тялото.
  • Йод – той е от съществено значение за нормалния растеж и развитието на тъканите и помага да се контролират начините, по които клетките произвеждат енергия и използват кислород.
  • Мед – тя е важна за образуването на хемоглобин и улеснява усвояването на желязо в червата. Медта също играе видна роля в образуването на червени кръвни телца.
  • Витамин А – нуждаем се от витамин А за добро зрение, здрава кожа, правилен  растеж и развитие, и добра имунна функция.
  • Витамин В1 (тиамин) – спомага за освобождаването на енергия от храните, така че нервната система и мускулите да работят правилно.
  • Витамин В2 (рибофлавин) - спомага за освобождаването на енергия от храната.
  • Витамин В3 (ниацин) – също спомага за освобождаването на енергия от храната.
  • Витамин В5 (пантотенова киселина) – помага на тялото да усвоява правилно въглехидратите, протеините и липидите и е важен за кожата.
  • Витамин В6 (пиридоксин) – освобождава енергия от усвоените протеини и помага при производството на червени кръвни клетки и мозъчната функция.
  • Витамин В9 (фолиева киселина) – насърчава здравия растеж на клетките и тъканите и е важен за превръщането на това, което ядем в енергия. Фолиевата киселина също така  е необходима за развитието и функционирането на мозъка.
  • Витамин В12 (цианокобаламин) – помага при производството на червени кръвни клетки и насърчава растежа.
  • Витамин С – изгражда колаген и помага на организма да се бори с инфекциите и да абсорбира желязо от храната. Освен това поддържа здравето на зъбите, костите и венците.
  • Витамин D3 (холекалциферол) – помага на организма да абсорбира калция, за да бъдат костите на детето здрави и силни.
  • Витамин Е – повишава имунната система и помага за развитието на здрава кожа и очи.
  • Бета-каротен – поддържа имунната система и помага детето да има здрава кожа.
  • Биотин – тялото на вашето дете се нуждае от биотин, за да разгради храната, която яде и да я превърне в енергия. Всички клетки в тялото се нуждаят от биотин, за да може детето ви да расте и да се развива правилно.

 

Мултивитамини Jamieson Multi for kids НЕ съдържат сол, глутен, аспартам, лактоза или изкуствени аромати и оцветители.

 

В една опаковката  Jamieson Multi for Kids ще откриете 60 броя дъвчащи таблетки в 4 различни вкуса и форми.

 

Какво е важно да запомните:

  • Детето трябва да приема само по 1 дъвчаща таблетка на ден по време на хранене. Не надвишавайте дневната доза!
  • Мултивитамините трябва да се приемат няколко часа преди или няколко часа след приема на други лекарства.
  • Съхранявайте опаковката на място недостъпно за вашето дете.
  • Съхранявайте продукта на стайна температура(15°С – 25°С).

 

Отново напомняме, че мултивитамините са хранителна добавка, но не са заместител на пълноценна храна. Погрижете се вашето дете да има разнообразен и здравословен хранителен режим, за бъде здраво и да му осигурите необходимите хранителни вещества за добро развитие.

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори