Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2018-02-05 17:29:33 +0200 Гъбичната инфекция е често срещана по време на бременност, характеризира се със силен сърбеж и обилно течение от влагалището. Как да се справим с микозата?

Как да се справим с микозата?

Как да се справим с микозата? 470 900
Статия на Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи
Гъбичната инфекция е често срещана по време на бременност, характеризира се със силен сърбеж и обилно течение от влагалището.

Много често може да протича и безсимптомно. . Задължително изисква становище на лекар. Само той е квалифициран да реши какво е най-подходящото лечение за това явление.

Видове гъбични инфекции
По време на бременност влагалището се заразява с гъбички от вида Candida Albicans. Ако сте заразени, може да се почувствате лека болка при уриниране или да имате обилен белезникав секрет. Интензивен сърбеж, придружен от обилно бяло течение като пресечно мляко, говори за по-сериозна инфекция, но нерядко само един симптом е налице.

Как да се справим с гъбичките по време на бременност?
Моля, консултирайте се с вашия гинеколог, който вероятно ще предпише специален крем или глобули против гъбички. Инфекцията обикновено изчезва за няколко дни след започване на лечението, но въпреки това трябва да се изпълни пълният курс, предписан от вашия лекар.

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори