Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-05-20 11:04:58 +0300 Подгответе се предварително за някои неочаквани реакции на бебето. Първите дни на новороденото у дома

Първите дни на новороденото у дома

Първите дни на новороденото у дома 470 900
Подгответе се предварително за някои неочаквани реакции на бебето.

Преди да напуснете родилния дом, се опитайте да привикнете с основните дейности по обслужване и грижа на новороденото. Ако имате каквото и да е съмнение, се консултирайте с акушерката.

Когато настъпи дългоочакваният момент да се приберете с детето си у дома, може да почувствате някаква несигурност, но това е напълно нормално. В началото действията и реакциите на бебето могат да ви притеснят, затова по-добре се подгответе предварително:

  • Ако бебето губи тегло, не се безпокойте. Новородените губят средно 10% от първоначалното си тегло в първите дни след раждането и постепенно ги възвръщат.
     
  • Ако в повърнатото от бебето ви има следи от кръв, това означава, че при раждането е погълнало кръв и мекониум (чревно съдържание по време на вътреутробния живот), които не може да смели. Уведомете вашия лекар, за да прецени дали ще се наложи промивка на стомаха.
     
  • Ако изпражненията на бебето са зеленикавочерни, не бива да се притеснявате. Това са изпражнения от мекониума и може да минат 48 часа, за да се прочисти напълно червото от това вещество.
     
  • Новородените нямат еднакъв режим за сън. Някои спят с часове, а други се събуждат на равни интервали. Просто следвайте ритъма на бебето през първите седмици.

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори