Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2021-09-02 17:05:17 +0300 Избирането на перфектното име може да бъде едно от най-трудните решения, които родителите трябва да вземат. Затова днес ви представяме 7 съвета, които ще ви помогнат по-лесно да изберете. Как да изберем най-подходящото име за детето?

Как да изберем най-подходящото име за детето?

Как да изберем най-подходящото име за детето? 470 900
Избирането на перфектното име може да бъде едно от най-трудните решения, които родителите трябва да вземат. Затова днес ви представяме 7 съвета, които ще ви помогнат по-лесно да изберете.

Има родители, които съжаляват за избора на име на детето. Причините са много – поддали са се на моментни течения, чувствали са се принудени да спазят семейна традиция и са използвали име, което не харесват, или единият родител е настоявал за име, което другият изобщо не одобрява. Но не се притеснявайте, мисията не е невъзможно.   

 

  1. Въздържайте се да следвате тенденции

Хубаво е името, което сте избрали за вашето бебе, да издържи изпитанието на времето. Ако се спрете на име на популярна личност, име на бранд или стандартно име, но с леко променен правопис, не прибързвайте с финалното решение. Запитайте се дали то няма да звучи странно след 10 години, дали другите деца няма да измислят подигравателни производни, дали на детето ще се наложи често да обяснява името си или как се пише на останалите хора. Ако отговорът на който и да е от тези въпроси е „да“, откажете се от това име.

 

  1. Стандартно не означава безлично или скучно име

Запомнете, че класическите, често срещани имена, не са нито скучни, нито безлични. Разбира се, класическите имена не се ограничават до Иван и Петър. Списъкът е дълъг, а всяко име носи смисъла и духа, който вие му вложите, когато го обявите за краен избор на име за детето.

 

  1. Прегледайте родословното дърво на семейството

Подходящо място за търсене на вдъхновение е във вашето родословно дърво. Може би родителите ви знаят имената във фамилията поколения назад или някой от членовете на вашето семейство е създал родословно дърво. Разгледайте дали нещо не ви хваща окото. Да изберете име, което не само харесвате, но и има специално значение за вашия род би било чудесно.

 

  1. Уважавайте културата и историята си

Изборът на име от вашия културен или исторически произход е красив начин да почетете наследството и страната си. Освен това, едно такова име би било интересно и необичайно, без да е прекалено нестандартно.

 

  1. Поинтересувайте се за значението на името, което изберете

Тази стъпка е важна, за да не изберете в крайна сметка име със значение, което не ви допада. Помислете каква енергия бихте искали да вложите в името. А и ако някой роднина или приятел ви попита какво означава това име ще имате готов отговор.

 

  1. Опитайте се да се сетите за колкото се може повече производни и прякори на името, което сте избрали

Дадено име може да звучи много красиво и царствено, но помислете как ще звучи на галено или какви производни могат да му бъдат измислени. Приемете го, децата могат да бъдат много изобретателни и жестоки. Добра идея е да обсъдите възможностите с партньора си или доверен приятел, за да сте сигурни, че няма някакъв шокиращ вариант, който сте пропуснали.

 

  1. Кажете избраното име на глас

Най-после сте се спрели на име. Чудесно! Но е хубаво да го кажете на глас в комбинация с бащиното име и фамилията. Как ви звучи? Ако намирате комбинацията за хармонична – честито, вече името перфектното име за детето. Ако се двоумите, помислете още мъничко.

 

Най-важното в процеса по избиране на име на детето е да не се стресирате прекалено. Опитайте се да се успокоите, вслушайте в мнението си и това на партньора, заедно ще намерите най-подходящото име за вашето мъниче!

 

 

Коментари

Neutral avatar

Нашите спонсори

Нашите партньори