Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2019-04-08 17:22:36 +0300 „Как протича раждането?“, "Ще боли ли?", "Мога ли да го понеса?" - такива въпроси измъчват бременните жени, откакто свят светува. Курсове за безболезнено раждане

Курсове за безболезнено раждане

Курсове за безболезнено раждане 470 900
Статия на Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи
„Как протича раждането?“, "Ще боли ли?", "Мога ли да го понеса?" - такива въпроси измъчват бременните жени, откакто свят светува.

Това, което ни плаши дори не са самите болки, които ще изпитаме по време на раждането, а неизвестността, която предстои.

Тревожността и фобиите само влошават ситуацията. Това е раждане, което ще премине успешно, както при толкова много други жени преди вас. Освен това, винаги има решения и поддържащи техники, курсове за безболезнено раждане и дихателни упражнения, за да имате контрол над тялото си в този важен момент.

 

Можете да проверите къде се провеждат такива курсове и да изберете най-подходящия за Вас.

Ако сте избрали да родите в държавна болница, е добре да проверите дали там се провеждат такива курсове. В някои обществени клиники този тип консултации са безплатни.

Чрез класовете се доближаваме до родилния процес и научаваме как да го управляваме по най-добрия начин. По-конкретно, в тези класове ще бъдете научени на следното:

• Лична среща за въвеждане в курса. Целта е да се изградят отношения на доверие.

 

В групови занятия:

• Информация за храненето по време на бременността.

• Промени при бременността (промени в организма на бременната жена, развитието на плода, сексуалния живот на двойката, ролята на бащата).

• Анатомия и физиология на раждането.

• Идентифициране на симптомите на раждането. Процедури за приемане на пациентите в болница, стаи за раждане, чакални.

• Дишането преди и по време на раждането.

• Релаксация. Постига се чрез различни методи, в зависимост от жената.

• Управление на процеса на раждането.

• Кърменето. Подготовка на гърдите и зърната, информация за механизма на производството на мляко, информация за биологичната и емоционална стойност на кърменето.

• Психология на плода и новороденото. Адаптация на новороденото към извънматочния живот.

• Неонатални грижи.

• Раждане. Как да се справим след раждането.

Усилията около подготовката за раждане обикновено носи отлични резултати. Според изследване, при жените, които са подготвени за раждане, много по-рядко се налага цезарово сечение. Най-важното обаче е, че партньорите се научават да работят като двойка и градят по-добри отношения с новороденото им бебе.

Активирането на майчиния инстинкт не винаги идва от само себе си. Подготовката е нещо необходимо. Активното участие на жените, а не пасивното отношение по време на раждането, следродовия период и кърменето, изгражда здрава връзка между майката и детето, между семейството и обществото.

 

Лекарствата и безболезненото раждане

По време на раждане се поставят венозно медикаменти за обезболяване при необходимост или ако родилката пожелае това.

1. Болкоуспокояващи. Обезболяващите намаляват болката, провокират сънливост и създават усещане за откъсване от околната среда и от това, което се случва.

2. Успокоителни. В малки дози, те могат да намалят тревожността и да контролират гаденето.

Безопасни ли са тези лекарства?

Тези лекарства се дават в малки количества, за да не се отразят на плода,  да вдъхнат увереност на бременната жена и да облекчат болката й. Но, разбира се, те трябва да се прилагат с повишено внимание и във всички случаи от специалисти.

 

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори