Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2021-09-29 17:52:44 +0300 През ранните години от живота си детето получава голямо количество информация от заобикалящата го среда и я съхранява. Умения, от които се нуждае детето, за да бъде успешен възрастен

Умения, от които се нуждае детето, за да бъде успешен възрастен

Умения, от които се нуждае детето, за да бъде успешен възрастен 470 900
През ранните години от живота си детето получава голямо количество информация от заобикалящата го среда и я съхранява.

„Детският мозък е като гъба“, казват някои хора. Ето защо има уроци, които са от съществено значение, така че детето ви да придобие необходимите знания, които да му помогнат да овладее по-сложни умения в зряла възраст.

 

  1. Научаване на втори език

Едно проучване показа, че децата, които учат втори език, се адаптират по-бързо към промените, имат по-функционираща и услужлива памет и имат по-добро разбиране на езика като цяло. Освен това, общуването с хора от други части на света няма да е проблем за вашето дете и то ще има повече образователни и кариерни възможности в бъдеще.

 

  1. Плуване

Практикуването на всяка физическа активност ни позволява да живеем по-здравословен и активен живот. Това, което прави плуването по-специално, е, че освен че е умение, което може да спаси живота на вашето дете в екстремна ситуация, то ще укрепи крайниците му и ще му помогне да развие координацията си.

 

  1. Танци

Проучване установява, че танците подобряват представянето при хиперактивни деца. Позволява им да общуват и да изразяват емоциите си чрез езика на тялото, а музиката насърчава творчеството, социалните умения, двигателните умения и изгражда самочувствие. Танците също доближат децата до различни култури и им показват как да опознават и изследват способностите на собствените си тела.

 

  1. Опазване на околната среда чрез рециклиране

Чрез рециклирането ние се грижим за нашата планета. Културата на рециклиране е полезна и за детето. Доказано e, че материали, които могат да се използват многократно насърчават творчеството. Освен това,  детето ви ще разбере, че не се нуждае от много и скъпи ресурси, за да изпълни идеите си.

 

  1. Чувство за ориентация

Насърчаването на развитието на чувството за посока на детето е полезно за мозъка му и му помага да се ориентира по-лесно, където и да се намира. Това умение ще му е полезно да се адаптира добре в квартала, където живее, нов район или град. В допълнение, чувството за посока вдъхва увереност и би улеснило откриването на детето, ако то се изгуби или попадне в непозната среда.

 

  1. Готвене

Като готвите с децата си, укрепвате отношението им към храната. Ако ги включите в приготвянето на ястие, те ще бъдат по-внимателни при хранене и е по-малко вероятно да консумират нездравословна храна. Само следвайки рецепта, те ще научат колко е важно да следват инструкциите и ще изследват всяка съставка със сетивата си.  Освен това ще имате още една възможност за прекарване на качествено време заедно.

 

  1. Управляване на финансите

С израстването финансовите отговорности постепенно се увеличават и ако не сме подготвени, можем да направим грешки. Важно е да научим децата си, че парите са инструмент, а не награда. Не е достатъчно да умеят да пестят. Те трябва да се научат как да ги разпределят, как да харчат разумно, как да ги влагат в нещо, което сметнат за необходимо и важно.

 

  1. Изразяване на емоциите

Не е възможно човек да е щастлив през цялото време. Някои ситуации пораждат у нас неудобни емоции, които не можем да избегнем. Да научите детето си от ранна възраст как да разпознава тези чувства, да ги приема и да ги изразява е изключително важно за психическото му състояние. Емоционалната интелигентност ще позволи на детето ви да взема решения и да реагира по подходящ начин в сложни ситуации.

 

В училище и у дома учим децата да имат отлични академични постижения, да изпълняват задачи, да трупат и да разбират информация. Но родителите не трябва да забравят колко е важно детето да усвои умението да си почива качествено. Времето за игра, за излизане с приятели или за слушане на музика е необходимо, за да се намали напрежението от забързаното ежедневие и, за да бъде детето спокойно и мотивириано.

 

Материалът е адаптиран от: www.brightside.me

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори