Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-05-23 09:32:19 +0300 Избягвайте да чистите ушичките и нослето на бебето с клечки за уши. Чисти ушички, носле и очички!

Чисти ушички, носле и очички!

Чисти ушички, носле и очички! 470 900
Избягвайте да чистите ушичките и нослето на бебето с клечки за уши.

Ушната кал, произвеждана от ушните жлези във външния слухов проход и създаваща впечатлението, че са мръсни, е всъщност антисептична секреция, която ги предпазва от праха. Можете да изчистите външното ухо с намокрено памуче.

Очите се чистят външно с естествени сълзи. Почиствайте всяко око с движения от вътрешния ъгъл към слепоочието и всеки път  с отделна марля, за да не се предават микроби от едното око на другото.

Чисто носле означава свободно дишане – важно условие за едно щастливо бебе. Тъй като новороденото не може да си издуха само нослето, вие трябва да го чистите редовно, да омекотите слузната течност с физиологичен серум или разтворител, за да може тя да потече. Употребата на бебешки аспиратор не е задължителна и в никакъв случай не трябва да се използва, ако преди това не сте омекотили слузната течност, тъй като може да нараните чувствителното носле на бебето.

Почистването на нослето, както и всички останали процедури, трябва да се извършват преди ядене, със спокойни и внимателни движения. Не впръскайте спрей, преди детето да навърши 1 година. Бебето се стряска и плаши от използването на спрей.

Преди да започнете да извършвате някоя от посочените дейности от всекидневните грижи за бебето, е задължително да измиете внимателно ръцете си с антибактериален сапун, след което да ги избършете с чиста кърпа или кухненска хартия.

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори