Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-10-26 15:38:03 +0300 Нощното напикаване е често срещан проблем сред малките деца до 6-годишна възраст. 3 начина да излекуваме нощното напикаване при децата

3 начина да излекуваме нощното напикаване при децата

3 начина да излекуваме нощното напикаване при децата 470 900
Нощното напикаване е често срещан проблем сред малките деца до 6-годишна възраст.

Колкото и неприятно и стресиращо да е то за родителите, те трябва да знаят, че обикновено проблемът изчезва от само себе си с изратсването на детето. 

Децата, които се напишкват нощем, докато спят, не са по-мързеливи от останалите. Причината за техния проблем се обяснява с различни физиологични особености - малък пикочен мехур, забавено развитие на пикочния мехур, свръхпроизводство на урина, възпаление на уринарния тракт, стрес, хроничен запек или хормонален дисбаланс.

Каквато и да е причината при вашето дете, има няколко прости начина да му помогнете в домашни условия, при това с изцяло натурални средства!

1. Канелата е призната за един от най-ефективните начини за справяне с нощното напикаване. Счита се, че приемът на подправката затопля тялото. Можете да давате на детето канелена пръчица, от която да хапва през деня. Другият вариант е да смесите канела на прах с малко захар и да поръсите сместа върху филийка хляб или плодове за закуска.

2. Стоплете зехтин до температура, приятна за кожата на тялото, и го използвайте, за да масажирате коремната област на детето в продължение на няколко минути. Правете го всеки ден, като се стараете движенията да бъдат нежни.

3. Добре е да избягвате приема на течности преди заспиване. Това обаче не важи за сока от червени боровинки. Той е изключително полезен за пикочния мехур и уринарния тракт. Давайте по чаша от този сок на детето 1 час преди сън всеки ден в продължение на поне няколко седмици. 


Източник: top10homeremedies.com

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори