Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2019-03-25 13:43:44 +0200 Няма „правилна“ възраст за кръщаване. Решението се взима от родителите спрямо задълженията и вижданията им. Кога да кръстим детето?

Кога да кръстим детето?

Кога да кръстим детето? 470 900
Няма „правилна“ възраст за кръщаване. Решението се взима от родителите спрямо задълженията и вижданията им.

Коя е най-подходящата възраст да кръстим детето ни?

Според религията, бебето може да бъде кръстено 40 дни след раждането му. Вероятно това е посочено като най-ранния възможен момент, за да бъде предпазено бебето от микроби и от рисковете, които крие излагането му на оживени места.

Всъщност няма „правилна“ възраст за кръщаване. Това се решава от родителите спрямо задълженията и вижданията им.

 

Колкото по-скоро, толкова по-добре

Някои твърдят, че колкото по-скоро се случи това, толкова по-добре. Те бързат да кръстят бебето, когато е малко, за да приключат с този въпрос. Защитниците на това мнение твърдят, че детето не трябва да е навършило 1 година, като техният аргумент е, че колкото по-малко е е то, толкова по-минимален ще е стресът, който ще изпита, имайки предвид, че не разбира какво се случва и не обръща внимание на непознатата обстановка, свещеника, кръстника и т.н. Така бебето е по-отзивчиво в процеса на кръщенето, тъй като все още не говори и не ходи.

 

Противоположното мнение

Привържениците на противоположното мнение твърдят, че за предпочитане е детето да е поотраснало, преди да организирате кръщенето, така че, поне до известна степен, да можете предварително да го подготвите психически за това, което предстои.

Разбира се, отново се появява контрааргумент. Колкото по-голямо е детето, толкова по-неудобно се чувства то съблечено пред всички. Освен това ще ви отнеме доста повече време да му обясните детайлно всяка една стъпка в процеса, докато разбере смисъла му. Претеглете плюсовете и минусите и не забравяйте, че решението е само ваше!

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори