Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-10-19 15:14:05 +0300 Някои малчугани отказват всичко, което се опитваме да им дадем за ядене, колкото и апетитно и вкусно да е то. 5 начина да убедим детето да изяде всичко, което му даваме

5 начина да убедим детето да изяде всичко, което му даваме

5 начина да убедим детето да изяде всичко, което му даваме 470 900
Някои малчугани отказват всичко, което се опитваме да им дадем за ядене, колкото и апетитно и вкусно да е то.

Ето няколко сигурни решения на проблема!

 1. Превърнете храненето в семейно занимание. Ако детето възприема храненето като нещо досадно, което трябва да свърши, за да продължи с играта, променете това. Нека вечерята е семейно забавление. Покажете на детето, че всички вие много харесвате храната в чиниите си и наистина се наслаждавате на времето си заедно.
   
 2. Не забравяйте, че всички ние първо се храним с очите си. Постарайте се храната да изглежда добре. Добавете закачливи елементи – например нарежете плодовете на малки парчета и направете цветни шишчета с тях.
   
 3. Убедете детето да опита само една хапка от храната, която му предлагате. Ако след първата хапка реши, че не му харесва, не го насилвайте. След седмица, когато вече е забравило, му предложете същата храна отново. Вкусовете на децата се изменят много бързо!
   
 4.  Ако детето твърди, че не обича бъркани яйца, му направете омлет. Ако казва, че варените картофи не му харесват, изпечете ги или направете пюре. Разковничето може би се крие не в самия вкус, а в различната форма и текстура на храната.
   
 5. Включете децата в приготвянето на храната! Дори да са все още твърде малки и да не им позволявате да правят нищо, това не пречи да гледат. Когато опитвате супата, например, попитайте и за тяхното мнение.
   

Източник: semidelicatebalance.com

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори