Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2017-11-20 16:12:52 +0200 Кои са основните опасности по време на бременността през студените месеци и как да се предпазим от тях? 4 особености на бременността през зимата

4 особености на бременността през зимата

4 особености на бременността през зимата 470 900
Кои са основните опасности по време на бременността през студените месеци и как да се предпазим от тях?

1. Дехидратация. Когато навън е студено, нуждата ни от прием на големи количества течности намалява. В същото време при постоянното излизане на студено и влизане на топло, тялото се изпотява и има нужда от вода. Пийте повече вода от това, което смятате, че имате нужда. Ако големите количества вода бързо ви омръзват, разнообразете с чай или плодов сок.

2. Навън е студено. Най-препоръчваната физическа активност по време на бременността е ходенето. Но когато навън е студено, е напълно нормално да предпочетем домашния уют. Не бива напълно да ограничаваме движението в тези месеци, тъй като това може да доведе до болки в тялото, а и да навреди на развитието на бебето. Проучете закритите спортни зали около вас, които предлагат упражнения за бременни. 

3. Вируси! Бременните жени се ужасяват от мисълта, че могат да се разболеят, най-вече заради силно ограничените варианти за медикаментозно лечение. Бъдете изключително стриктни относно редовното миене на ръцете и избягвайте да докосвате носа и устата си, особено докато сте навън, защото така лесно можете да пренесете микробите. Някои специалисти препоръчват на бременните жени да се имунизират срещу грип. Посъветвайте се с вашия лекар.

4. Хлъзгаво е. Напълно нормално е да се тревожите от това да не се подхлъзнете на леда навън, защото паданията наистина са опасни. Тялото ви се променя с всеки изминал ден и понякога имате чувството, че нямате пълен контрол над него. Уверете се, че разполагате с поне един чифт сигурни обувки с добра и защитена подметка. 


Източник: thebump.com

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори