Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2018-06-14 16:12:00 +0300 Истината е, че бременността е едно много лично изживяване, което не може да се опише с думи. Ние обаче ще ти споделим 9 неща, които всяка бъдеща майка трябва да знае! 9 неща, които трябва да знаеш за бременността

9 неща, които трябва да знаеш за бременността

9 неща, които трябва да знаеш за бременността 470 900
Истината е, че бременността е едно много лично изживяване, което не може да се опише с думи. Ние обаче ще ти споделим 9 неща, които всяка бъдеща майка трябва да знае!
  1. Не всяка бъдеща майка страда от синдрома на сутрешното гадене. Което не е задължително да е само сутрин, също така.
  2. Ако все пак усетиш бича му, има начини да облекчиш състоянието си и не се налага да го търпиш докато отмине. Понякога това означава да приемаш просто допълнително витамини и да избягваш напитки и храни, които го влошават.
  3. Всяка жена изживява бременността и раждането по свой собствен начин. Не се сравнявай с други!
  4. Няма такова нещо като връщане към тялото ти отпреди бременността. Дори и да си късметлийка и да не си качила излишни килограми, все пак съществуват необоримите факти, че тазът ти се е разширил леко, кожата е загубила еластичността си донякъде и като цяло, че бременността изтощава женския организъм, който пък има нужда от период на възстановяване.
  5. Бременността не е периодът, в който трябва да се взимат дългосрочни решения. Мисленето ти е повлияно значително  от емоциите ти, които обаче често взимат надмощие над рационалното благодарение на хормоните.
  6. Палавите сънища са нещо нормално! Както казахме, хормоните бушуват и е абсолютно нормално да имаш своите нестандартни еротични сънища, например с любимия ти актьор или някой познат. Това не означава, че си влюбена в друг, а че химическият коктейл в мозъка ти в момента е много силен.
  7. Инвестирай в удобни (и красиви!) дрехи за бременни. Да, може би ще ги носиш само веднъж за няколко месеца, но те са проектирани да щадят женското тяло по време на бременността. Не си причинявай отекли крака и забавено кръвообращение от прекалено тесните ти дънки отпреди бременността, които тайно носиш разкопчани под туниката, за да не притискат коремчето ти. Просто не си заслужава.
  8. Нормално е да отнеме време да възвърнеш килограмите си от преди бебето, не очаквай промяната да настъпи с магическа пръчица. Може да е 1, 2, 5 или 10 килограма, но тялото ти има нужда да се настрои на нов ритъм, а това отнеме време.
  9. Бременността е едно от най-невероятните изживявания в живота ти! Да, може да бъде трудно, да си изпълнена с притеснения и тревоги, но въпреки това очакването на новия живот, който расте в теб – това усещане е просто безценно! Позволи си да му се насладиш!

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори