Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-04-27 10:48:43 +0300 Бебетата, които редовно слушат музика, по-лесно учат чужди езици след години. Музиката помага на мозъчното развитие

Музиката помага на мозъчното развитие

Музиката помага на мозъчното развитие 470 900
Бебетата, които редовно слушат музика, по-лесно учат чужди езици след години.

Поклащайки бебето на коленете си, докато слушате любимата си музика, не просто ще го накарате да се смее, но също ще спомогнете мозъчното му развитие.

Изследване показа, че слушането на музика помага на децата да проговорят по-лесно и дори да учат с по-голяма лекота чужди езици.

Според американски учени от Университета във Вашингтон бебетата по-лесно привикват на промените, които непрекъснато регистрират в заобикалящата ги среда, когато редовно слушат музика.

В изследването са включени 39 бебета. Половината от тях са слушали музика по 3 пъти седмично в лаборатория. Останалите са прекарвали същото време в игри, които не са включвали музика.

Месец по-късно всички 39 бебета са подложени на специален тест, който да покаже как мозъкът им реагира на различни музикални и разговорни звуци.

Оказва се, че тези, които са участвали в музикалните занимания, реагират много по-отчетливо на промените – нещо, което би им помогнало занапред, ако се учат да свирят на музикален инструмент или да учат чужди езици.


Източник: ​dailymail.co.uk

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори