Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2021-08-06 12:00:24 +0300 Започването на училище, предучилищна или детска градина е важен етап за вас и вашето дете. 7 идеи как да се подготвим за първия учебен ден!

7 идеи как да се подготвим за първия учебен ден!

7 идеи как да се подготвим за първия учебен ден! 470 900
Започването на училище, предучилищна или детска градина е важен етап за вас и вашето дете.

Това може да е първият му преход към нова обстановка и приятели, но дори завръщането към позната програма има своите вълнения, удоволствия и тревоги. За 3-, 4- и 5-годишните малчугани „промяната“ може да донесе множество чувства и мисли. Някои деца приемат и се радват на промяната повече от други. Но не е необичайно дори най -"опитното" дете да се нуждае от допълнително внимание през първите дни и седмици в учебна среда.

 

Ето няколко прости стъпки, които можете да предприемете по пътя към страхотна нова учебна година!

  1. Посетете училището или класната стая преди началото на учебната година. Отскочете до училището, за да видите сградата и детската площадка.
  2. Прочетете заедно книги за започване на училище. Литературата е чудесен начин да предизвикате дискусия за ходенето там
  3. Говорете с детето си за чувствата му към училището, приятелите, учителите и новите дейности.
  4. Тренирайте! Рутинната подготовка в учебните дни отнема време и практика. Полезно е да оттренирате това преди истинския първи учебен ден. Преструвайте се, че годината е започнала, и преминете през стъпките на ставане, сутрешна хигиена, обличане, закуска и тръгване за училище. Можете да разпечатате и табло със сутрешните задължения, за да помогнете на детето си да си спомни всичко, което трябва да направи.
  5. Упражнявайте самостоятелни умения като обличане, събличане и миене на ръце. Детето ви ще се чувства по-уверено, когато трябва да се справи само.
  6. Направете малко джобно фотоалбумче. Не можете да останете с детето си през цялата година, но вашите снимки могат! Процесът на създаване на фотоалбум заедно е сплотяващ и успокояващ проект.
  7. Отидете заедно на пазар! Новите дрехи и помощни средства са подходящ начин да ентусиазирате както малките, така и по-големите деца. Не е твърде рано да започнете да се оглеждате за нови дрехи за училище или нова раница. Съща така не е задължително да инвестирате в нещо скъпо – може да вземете нов несесер за химикали и моливи или нов комплект за рисуване.

 

Не забравяйте, че сега е моментът да преминете плавно към режим на сън с по-ранно лягане и по-ранно сутрешно събуждане. Започнете с промяната още сега!

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори