Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-06-29 11:10:34 +0300 Около 32% от ражданията днес са чрез секцио и далеч не всички от тях са планирани. 9 въпроса, които да зададем преди секцио

9 въпроса, които да зададем преди секцио

9 въпроса, които да зададем преди секцио 470 900
Около 32% от ражданията днес са чрез секцио и далеч не всички от тях са планирани.

Така че, без значение дали вече знаете, че ще родите с цезарово сечение или пък сте с намерението да дадете живот на бебето си по естествен начин, е добре да сте добре информирани за особеностите на този тип операция.

Предлагаме ви няколко въпроса, които бихте могли да обсъдите с лекаря си по време на бременността!

1.    Може ли някой от близките ми да присъства по време на операцията?

2.    Какъв тип упойка ще получа и как действа тя?

3.    Какви са рисковете за мен? Нека не забравяме, че цезаровото сечение не е безобидна манипулация, а операция, която изисква анестезия.

4.    Какви са рисковете за бебето ми? Ако датата за секцио не е коректно изчислена, бебето може да се роди преждевременно.

5.    Колко време ще отнеме операцията? Обикновено отнема около 45 минути, но все пак се поинтересувайте за времетраенето в конкретната болница.

6.    Ще трябва ли да бъда избръсната преди операцията? Подгответе за всички детайли – колкото по-малко изненади в деня на раждането, толкова по-добре.

7.    Колко време отнема възстановяването? Повечето пациенти напускат болницата след около 3 дни. След 6-8 седмици би трябвало да сте в състояние да се върнете към нормалния си начин на живот.

8.    Мога ли да се храня преди операцията? Ако е планирана, лекарят ще ви предупреди да не поемате храна и течности 8 часа преди уточнения час. При непланирано секцио е добре да знаете какво би последвало, ако сте консумирали храна преди това.

9.    Къде ще се намира белегът и как ще изглежда? Има три основни вида разрези, така че не бъдете сигурни, че белегът ви ще изглежда точно като на приятелката ви.


Източникthestir.cafemom.com
 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори