Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2019-02-19 11:43:23 +0200 Имате уникална или практична идея за подарък за новородено? Първо се уверете, че не попада в следния списък на нежелани подаръци! Избягвайте тези 9 капана и ще направите бъдещата майка много щастлива! 9 неподходящи подаръка за новороденото бебе

9 неподходящи подаръка за новороденото бебе

9 неподходящи подаръка за новороденото бебе 470 900
Имате уникална или практична идея за подарък за новородено? Първо се уверете, че не попада в следния списък на нежелани подаръци! Избягвайте тези 9 капана и ще направите бъдещата майка много щастлива!

Седиш с гостите си, отваряйки подаръци, и попадаш на такъв, който е просто... ужасен! Усмихваш се любезно и се преструваш, че е най-сладкото нещо на света, докато мислено си отбелязваш да го върнеш в магазина или да я дариш веднага след като изпратиш гостите. Оставяш подаръка и преминаваш към следващия.

Със сигурност има много майки, които попадат поне веднъж в подобна ситуация. Нали така?

По някаква причина винаги има поне един или двама души, които просто не знаят какво да подарят за едно новородено. Това може да е възрастната съседка, приятелка от гимназията, която все още няма деца, или далечна братовчедка, с която сте се виждали само няколко пъти през целия си живот, но такъв подарък може да ви накара да се почувствате доста неловко.

Следният списък с подаръци включва най-често връщаните в магазина или изцяло несъобразени с нуждите на семейството такива:

1. Ръчно изработено бебешко юрганче. Ако не сте баба или прабаба, моля, не шийте юрганче за бебето. Младите майки получават толкова одеяла (тънко лятно одеялце, зимно одеялце, одеялце за количката...) и честно казано, бебетата дори не използват юргани до възраст над 1-2 години. Дотогава никой няма място за съхраняване на юргани. Така че просто спрете с юрганите.

2. Декорации или изкуство за детската стая. Младите майки обикновено имат много специфична идея за това как искат да украсят детската стая за детето си. И това вече е направено много преди да се стигне до момента с подаряване на бебешки подаръци. Освен ако родителите не са споделили за нещо, конкретно което искат или имат нужда, по-добре стойте далеч от интериорните подаръци.

3. Хендмейд подаръци. Може да сте видели сладък хендмейд лигавник или безшевна панделка или дори чифт бебешки буйки, които бихте могли да оплетете сами. Но имат ли родителите всъщност нужда от това? Материите подходящи ли са бебета? Смятат ли да обуват обувчици на детето докато проходи? Ако не сте наясно с това, по-добре се откажете.

4. Музикална кутия. Музикалната кутия не е практичен подарък за бебето и просто ще заеме мястото на рафта или килера. Бебетата не се нуждаят от музикални кутии, имат нужда от пелени и мокри кърпички. Бъдете разумни и не се изхвърляйте в избора си.

5. Дрехи, по-големи от 12 месеца. Подаряването на дрехи е практичен подарък, но се въздържайте от избора си на размер за над 12 месеца. Майката просто ще забрави за тях! Макар и да изглежда добра идея или моделът да е невероятен, дрешките в размер, различен от този за новороденото или до 3 месеца, ще бъдат поставени в кутия или на рафт и няма да бъдат намерени едва докато бебето не ги е надраснало. Опитайте се да се придържате към  размери 0-3 месеца или 3-6 месеца.

6. Нещо, което няма да използват с години. В усилието да подарите нещо полезно или да се подсигурите, че няма да дублират подаръка, някои хора отиват толкова далеч, че избират детски мотоциклет или спортни уреди. Отново, хората обикновено не разполагат с неограничено място за съхранение на тези неща, така че се въздържайте от подаръци, които няма да са полезни или необходими с години напред.

7. Плюшени играчки. Плюшените играчки са най-ужасният подарък. Бебетата изобщо не се нуждаят от тях (те не могат дори да ги гушкат докато не пораснат около годинка) и дори тогава им е нужна само една или две. И въпреки това повечето родители се оказват с купища плюшени играчки, когато се роди бебето. Просто не ги купувайте!

8. Играчки за малки деца. Знаете как всяка година в годишнината от тяхното раждане хората празнуват рождени дни и получават подаръци? Е, това е подходящото време за детето да получи детски играчки, а не около самото си раждане. Когато подарявате подарък на новородено, нека той да е подходящ за използване в рамките на най-много първите 6 до 9 месеца след раждането на бебето.

9. Всичко използвано. Наистина е мило да подарите на младите родители запазена бебешка количка или столче за хранене, но го оставете за по-късно. Нека първият ви подарък за новороденото бебе е нещо ново, а не втора ръка. Дори да е биберон или пакет пелени!

 

Ако срещате трудности в избора си на подходящ бебешки подарък, просто попитайте! Родителите със сигурност ще ви бъдат благодарни!

 

Коментари

Neutral avatar

Нашите спонсори

Нашите партньори