Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2019-03-11 15:17:19 +0200 Със зачеването на бебето, мъжът и жената започват подготовката си да бъдат родители Да поговорим с партньора си за раждането

Да поговорим с партньора си за раждането

Да поговорим с партньора си за раждането 470 900
Със зачеването на бебето, мъжът и жената започват подготовката си да бъдат родители

Това е преломен момент във взаимоотношенията, тъй като всеки от тях трябва да изгради един съвсем нов аспект от личността си в рамките на семейството. Мъжът често се чувства изолиран по време на бременността, тъй като фокусът е върху бременната жена и промените, които изживява тя, а той често започва да се чувства като баща едва след появата не бебето, когато започне да се грижи за него. Това внася напрежение във взаимоотношенията на бъдещите родители. Липсата на ясно очертан план, очаквания и отговорности може да влоши връзката между мъжа и жената. Затова не бива да забравяме, че родителството и за двамата започва в момента, в който решат да имат дете. А за да проправят пътя си гладко, могат да започнат с обсъждане на основните въпроси, свързани с бременността, раждането и отглеждането на деца.

 

Първото ярко събитие, свързано с новороденото бебе е раждането, разбира се. Така че това е най-логичната отправна точка на семейната дискусия. Уверявайки се, че имате еднакви разбирания и очаквания за процеса, се уверявате също така, че можете да разчитате един на друг, когато настъпи дългоочакваният момент.

 

Естествено, някои от ролите са предварително определени (например, жената износва и ражда бебето), но споделянето на вашето становище по следните въпроси ще означава, че вашият партньор може напълно да ви подкрепи – той ще знае какво искате, какво си представяте и от какво имате нужда. А вие ще имате по-добра представа за това каква е неговата гледна точка и желание за подкрепа и участие.

 

РАЖДАНЕТО

  • Какъв е планът за раждане – по естествен път или секцио?
  • За какво се чувстваме най-уверени и за кое най-притеснени?
  • Как можем по-добре да се подготвим за раждането като екип?
  • Каква ще бъде ролята ни по време на раждането – бащата ще присъства ли в родилната зала?
  • Какво мислим за обявяване на раждането и посещенията на роднините в болницата, за изписването?
  • Какви са нашите мнения относно снимките и публикуването в социалните медии?

 

Очаквайте продължение: Да поговорим с партньора си за отглеждането на бебето

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори