Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-05-17 11:59:01 +0300 Дори бебетата изпитват стрес! Какво стресира бебето

Какво стресира бебето

Какво стресира бебето 470 900
Дори бебетата изпитват стрес!

Той може да се предизвика от различни фактори. Например, ако бебето е гладно, уплашено, мокро, често изпитва болка или пък му е студено, това може да отключи появата на стрес.

Освен това бебетата обичат да виждат познати, изразителни и приятни лица и да чуват гласове, особено този на мама. Ако майката е депресирана, не говори с детето си достатъчно и не му обръща внимание, то може да е раздразнително и да страда от тревожност.

Как да разпознаем симптомите на стрес у бебето?

  • Несвойствени движения. Ако забелязвате, че, докато плаче, бебето твърде много напряга крайниците си или извива гърба си, може би е стресирано. Успокойте го, като го увиете в одеяло и го вземете в ръцете си.
     
  • Проблеми със съня. Бебетата, които изпитват стрес, често се будят през нощта и изразяват тревожността си с плач и викове. Ако детето ви има постоянни проблеми със съня, обмислете дали не е свързано с високи нива на стрес.
     
  • Стомашни проблеми. Бебето може да плюе млякото, да страда от запек или разстройство. Масажирайте коремчето му, за да облекчите симптомите на стрес.
     
  • Избягва визуален контакт. Когато бебето избягва визуалния контакт с близките си или не изразява усещанията си, това също може да е признак за стрес. Ако детето ви по принцип е изключително живо и експресивно и изведнъж стане много тихо и незаинтересовано от околния свят, имайте едно наум.


Източник: momjunction.com

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори