Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2019-04-24 17:26:49 +0300 4 стъпки, с които да отучите детето да спи заедно с вас. Как да научим детето да спи в самостоятелно легло?

Как да научим детето да спи в самостоятелно легло?

Как да научим детето да спи в самостоятелно легло? 470 900
4 стъпки, с които да отучите детето да спи заедно с вас.

Споделеният сън в едно легло с бебето и/или малкото дете е много оспорвана тема. Част от родителите не са склонни да го прекратят, докато други считат, че то не трябва да се допуска още от самото начало.

Ако сте от семействата, които след раждането на бебето са започнали да спят заедно с него, но в последствие са преценили, че е по-добре да прекратят тази практика, тези съвети са за вас!

  1. Този съвет е подходящ за деца над 2-годишна възраст. Започнете да им обяснявате защо промяната е нужна и какви преимущества ще им донесе тя – голямо легло само за тях, нови чаршафи с любимите им илюстрации и т.н.
     
  2. Обмислете възможността да се преместите временно в новата стая на детето, за да се почувства по-комфортно с новото си пространство за сън. С времето поставяйте все по-голяма дистанция между вас или се уговаряйте за „нощ за почивка“, когато всеки спи в отделна стая.
     
  3. Седнете на креватчето, докато бебето или малкото дете заспи. Когато мине достатъчно време, започнете да седите на стол до леглото. Ако детето започне да се противи на нововъведението, му предложете каквото е нужно, за да не заспива разстроено, но избягвайте да лягате в леглото заедно с него, докато заспи. Това ще е крачка назад в дългия процес, който сте започнали. След като детето заспи, напуснете стаята. В идеалния вариант ще му е нужно все по-малко и по-малко време с всяка изминала нощ, за да заспи.
     
  4. Напуснете стаята, преди бебето или малкото дете да заспи. Трудно е да се каже кога ще сте готови за тази стъпка, тъй като всяко бебе е различно. В момента, в който почувствате, че моментът е дошъл, направете всичко, което правите всяка вечер преди сън с мъничето, и излезте от стаята. Ако тази стъпка е успешна, можете да се поздравите с успешен завършек на мисията!


Източник: babysleepsite.com

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори