Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2019-04-12 16:15:21 +0300 Темата представи Наталия Кирилова за „Академия за родители“. Как да се подготвим за посещение при педиатъра?

Как да се подготвим за посещение при педиатъра?

Как да се подготвим за посещение при педиатъра? 470 900
Статия на Академия за родители
Темата  представи Наталия Кирилова за „Академия за родители“.

Наталия Кирилова е изпълнителен директор на списание „Здраво дете“ и списание „Практическа педиатрия“. Член е на управителния съвет на Асоциация Родители. От няколко години поддържа връзките с обществеността на Българската педиатрична асоциация. Има дългогодишен опит в сферата на детското здравеопазване и образование. Вярва, че здравето на децата е най-ценното нещо в живота на родителите. И още – че то е не просто отсъствие на болест, а състояние на пълно физическо, психическо и социално благополучие. Смята, че един от най-важните проблеми на българското детско здравеопазване е липсата на добра комуникация между специалистите, родителите и малките пациенти.

 

Какво е важно преди и по време на посещението ни при педиатъра?

Предварително планирайте срещата си с педиатъра, когато е с цел консултация. Съобразете се с режима на хранене и спане на детето, така че то да се чувства максимално спокойно и прегледът да протече по най-добрия начин. Запишете всичките си въпроси предварително, за да сте сигурни, че няма да пропуснете някой по време на прегледа. Консултация на живо е много по-добре от консултация по телефон.

Важно е родителят да е спокоен, да се отнася с уважение към педиатъра, така че да няма ненужно напрежение по време на прегледа.

Препоръчително е детето да ходи на педиатър с майка си или баща си, за да може информацията да идва от първо лице.

Бъдете подготвени с вода, храна, някаква любима  играчка, за да не се изнервя детето, ако се наложи да чакате пред кабинета. Не го обличайте с дрехи, които трудно се събличат.

Бъдете честни с педиатъра. Разкажете му подробно колко спи детето, как се храни, дали сте му давали някакви медикаменти, препоръчани от друг специалист, и пр., за да може той да даде максимално добра диагноза. Преди да напуснете кабинета, се уверете, че сте разбрали всичко.

 

Повече по темата можете да научите от лекцията на Наталия Кирилова:

 

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори