Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2019-06-19 09:38:10 +0300 Може би това са ваши думи, а може и да са на майката, с която се запознахте вчера в парка. Помощ! Детето ми е с атопичен дерматит!

Помощ! Детето ми е с атопичен дерматит!

Помощ! Детето ми е с атопичен дерматит! 470 900
Статия на Академия за родители
Може би това са ваши думи, а може и да са на майката, с която се запознахте вчера в парка.

Факт е, че атопичният дерматит се среща все по-често сред децата. Според статистиката на територията на София всяко пето дете е с атопичен дерматит.

Атопичният дерматит обикновено има кожна проява, но не е заразен. Не е изяснено дали кожната проява е първопричината за състоянието или е следствие на нещо, което вече се случва вътре в тялото. Атопичният дерматит е коварен, защото тъкмо сте го излекували и се завръща отново с пълна сила.

Ако някой от родителите е имал атопичен дерматит, слънчеви алергии, сенна хрема, астма, то вероятността детето да има атопичен дерматит, е значително по-висока. Важна роля играе и храната на бебето/детето. Чревната флора може да има директно и индиректно въздействие върху състоянието.

Какви са видовете лечение на атопичен дерматит? Какво трябва да има в чревната флора на детето, за да не е податливо то към алергии и дерматити? Каква роля играят храната, хигиената и къпането? Къде е мястото на пробиотиците? В какво може да ескалира атопичният дерматит в годините?

Отговори на тези и други важни въпроси ще откриете в лекцията на д-р Елена Вучкова, детски ендокринолог:

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори