Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-05-05 14:10:34 +0300 7 съвета за бързо сваляне на килограмите без излишен стрес. Как да влезем във форма след раждането

Как да влезем във форма след раждането

Как да влезем във форма след раждането 470 900
7 съвета за бързо сваляне на килограмите без излишен стрес.

Бременността ни носи най-мечтания и безценен подарък – нашето малко бебе. Заедно с това обаче ни „подарява“ и още нещо – излишните килограми, с които трябва да се разделим бързо, за да се чувстваме добре.

Ето няколко съвета как да влезем във форма след бременността:

1.   Хранете се редовно. Ако ограничите рязко приема на храна, това няма да доведе до очаквания резултат. Допълнителното напрежение от постоянния глад може дори да ви донесе допълнителни килограми.

2.   По-малки порции. Вместо да се храните обилно по три пъти на ден, разпределете храната в 6 порции. Така няма да чувствате тежест в стомаха, а и няма да огладнявате между големите хранения.

3.   Пийте вода. Пийте поне 8-10 чаши вода на ден. Тя ще помогне на тялото да изхвърли по-лесно всички токсини и ще подобри метаболизма.

4.   Движете се. Поговорете с лекаря си за това кога най-рано можете да започнете да включвате леки упражнения в дневната си програма. Всяко движение е от полза, дори ходенето и качването по стълбите.

5.   Спете. Ако се налага, прехвърляйте част от домакинските си задължения на други членове на семейството и спете заедно с бебето. Липсата на достатъчно сън влияе на метаболизма и забавя процеса на отслабване.

6.   Пазарувайте разумно. Ако не носите у дома шоколад, чипс и сладолед, вероятността да намалите консумацията на този тип храни, е много голяма.

7.   Избягвайте алкохол и кофеин. Ако се чувствате уморени, по-добре изпийте чаша силен чай. Дори вече да не кърмите, внимавайте с количествата алкохол – 1-2 питиета седмично са напълно достатъчни, ако искате по-бързо да възвърнете добрата си форма


Източник: momjunction.com

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори